Primarul Mangaliei, Cristian Radu: „Atragerea de investiţii în segmentul balnear va dezvolta turismul de sănătate“

0
500

Guvernul a emis, în cadrul şedinţei de săptămâna trecută, Hotărârea nr. 37 privind modificarea Anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1016/2011 privind acordarea statutului de staţiuni balneoclimaterice mai multor localităţi din ţară. 

Prin acest act normativ, a fost acordat statutul de staţiune balneară şi balneoclimatică pentru unele localităţi care dispun de factori naturali de cură, printre acestea aflându-se şi localitatea Mangalia. În acest sens, primarul Cristian Radu a transmis public că salută decizia Guvernului României de a include Mangalia pe lista staţiunilor balneare şi balneoclimatice.


„Mulţumesc tuturor factorilor de decizie, de la nivel local şi central, care au susţinut acest proiect. De multă vreme, Mangalia îşi câştigase un renume internaţional în tratamentul balnear. Acum, decizia Guvernului confirmă oficial acest statut şi ne va ajuta în accesarea unor fonduri europene special destinate acestor categorii de staţiuni”, a declarat edilul din Mangalia, Cristian Radu.
El a mai spus că includerea Mangaliei pe lista staţiunilor balneare a fost un obiectiv pe care şi l-a asumat încă de la preluarea mandatului de primar.

„Atragerea de investiţii în acest segment, cel balnear, va dezvolta turismul de sănătate. Vor exista criterii suplimentare de eligibilitate la proiecte cu finanţare europeană, având în vedere prioritatea guver-namentală de modernizare a zonelor cu potenţial turistic balnear. Valorificarea resurselor naturale va atrage mai mulţi turişti în staţiunile noastre”, a mai spus primarul Cristian Radu.
El a explicat că staţiunile balneoclimatice sunt definite ca localităţi care dispun de resurse de substanţe minerale, ştiinţific dovedite şi tradiţional recunoscute ca eficiente terapeutic, de factori climatici benefici şi de condiţii de asigurare a menţinerii şi ameliorării sănătăţii şi capacităţii de muncă.
„Mangalia a primit acest statut la propunerea autorităţilor locale, în baza referatelor întocmite de către Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie Bucureşti. Hotărârea de Guvern arată că oraşul nostru dispune de numeroşi factori naturali terapeutici, precum ape sulfuroase, clorurate, bicarbonatate, sodice hipotone, oligominerale, hipertermale şi hipotermale, precum şi nămol din Turbăria Mangalia pentru cură externă. Resursele naturale existente în această zonă pot fi folosite pentru tratarea unor afecţiuni diverse, precum cele reumatismale degenerative, spondiloze, gonartroze, coxartroze, artroze periferice, dar şi alte afecţiuni”, a mai adăugat Cristian Radu.

Carmen MOCANU, cugetliber.ro, Marti, 17 dec.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply