VINERI: Creştinii îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Nicolae, făcătorul de minuni şi Moşul încărcat cu daruri

0
641

*Povestea Sfântului Ierarh Nicolae, a darurilor oferite  şi tradiţia crenguţelor

Sfantul Ierarh Nicolae

Cu mai puţin de trei săptămâni înaintea Crăciunului, în data de 6 decembrie, creştinii îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Nicolae, considerat, în creştinism, ocrotitorul şi patronul spiritual al  săracilor, călătorilor, fetelor nemăritate şi, în special, al copiilor.

Sfântul Nicolae este o sărbătoare mult iubită de către întreaga creştinătate, ea prefigurând bucuria şi obiceiurile specifice Crăciunului.

La noi, în Ardeal, “Sân Nicoară”, aşa cum este supranumit, este cel mai cinstit sfânt din regiune. Tradiţia spune că în noaptea din 5 spre 6 decembrie, micuţii trebuie să-şi pregătească ghetuţele, să le cureţe şi să le pună la uşă, pentru că Moş Nicolae se va opri la casa fiecaruia şi-i va lăsa un dar pe măsura “cuminţeniei” din timpul anului.

Obiceiul spune că cei mai cuminţi copii vor primi multe, multe dulciuri, iar năzdrăvanii vor primi o nuieluşă. În popor se mai spune că, odată cu venirea acestei zile, iarna a început. Dacă pe 6 decembrie ninge, este semn că moşul îşi scutură barba…

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 Povestea Sfântului Ierarh Nicolae…

Cititi continuarea aici: http://www.ziarulunirea.ro/vineri-crestinii-il-sarbatoresc-pe-sfantul-ierarh-nicolae-facatorul-de-minuni-si-mosul-incarcat-cu-daruri-231621.html


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply