1 DECEMBRIE 1918 – SIMȚIM ROMÂNEȘTE!

0
698

Sub această denumire, vineri, 29 decembrie 2013, la ora 09.00, elevii Școlii Gimnaziale TITU MAIORESCU din Dulcești au organizat un mic spectacol aniversar dedicate unirii Dobrogei cu România (14/28 noiembrie 1878) și au urmărit prezentările în PPT realizate de colegii lor din clasa a VIII-a, cu tema “1 DECEMBRIE 1918 – SIMȚIM ROMÂNEȘTE”.

Momentul a debutat cu recitarea de versuri dedicate Zilei Naționale a României de către elevii claselor primare.

Au urmat elevii clasei a V-a, sub îndrumarea profesoirului diriginte Colesniuc Magdalena, care au oferit cadrelor didactice, părinților și colegilor lor un scurt recital din folclorul dobrogean (”Hai la Dobrogea”, ”Mândră fată de pescar”, ”Geamparalele”) și un moment poetic cu versuri dedicate independenței României (”Independența României” de George Coșbuc și ”Peneș Curcanul” de Vasile Alecsandri).

Elevii clasei a VIII-a au pregătit patru prezentări în PPT, lucrând pe grupe, pe teme precum: ”Scurtă istorie a unirii la români”, ”Participarea României la Primul Razboi Mondial”, ”Marea Unire în imagini”, ”Date importante ale Marii Uniri”.

Dar pentru că sâmbătă sărbătorim ziua Sfântului Andrei, activitatea a continuat cu o scurtă prezentare a vieții și realizărilor celui care a creștinat poporul roman.

La finalul manifestării s-a intonat imnul național al României, ”Deșteaptă-te, române!” de către toți participanții, iar cei care poartă numele Sfântului Andrei au fost felicitați de către colegi și sărbătoriți cu bomboane și răcoritoare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Responsabil Imagine,

Prof. Colesniuc Magdalena.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply