România – recunoaștere la nivel global pentru proiecte educaţionale cu impact social

0
604

Proiectul „Conţinut educaţional pentru copii cu nevoi educaţionale speciale” a primit cea mai înaltă distincţie acordată la nivel mondial unui proiect IT – World Summit Award Winner.

Sâmbătă, 26 octombrie, la peste 10.000 km depărtare de casă (unde era noaptea târziu), în faţa a sute de invitaţi din toate ţările lumii – cei mai buni din domeniul IT&C – s-a vorbit despre România ca despre ţara în care se creează proiecte educaţionale de excelenţă.

Proiectul „Portal școli speciale – CES – Conţinut educaţional multimedia interactiv pentru copii cu nevoi educaţionale speciale”, realizat de Ministerul Educaţiei – Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă, având ca furnizor SIVECO Romania, a primit cea mai înaltă distincţie ce poate fi acordată la nivel mondial unui proiect IT: World Summit Award Winner 2013, la categoria eInclusion & Empowerment.

Un paradox face ca, în urmă cu 23 de ani, în România, existenţa școlilor pentru copiii cu nevoi speciale să fi fost un subiect tabu. Astăzi, ţara noastră are cel mai bun program de eLearning din lume în acest tip de educaţie!

Radu Jugureanu, director al departamentului AeL eContent la SIVECO, aflat în Colombo, Sri Lanka, cu ocazia decernării premiilor World Summit Award 2013, a spus: „Premiile WSA sunt o culme a performanţei, adică mai sus nu mai există un premiu posibil la care ai putea spera. Îmi face plăcere să vă reamintesc că premiul de anul acesta este al doilea pe care îl luăm la această importantă competiţie. În 2005, am fost de asemenea WSA Winner, pentru conţinutul educaţional dezvoltat în cadrul programului SEI (Sistem Educaţional Informatizat). Ne mândrim că suntem singura companie din lume care a câştigat vreodată marele titlul WSA de două ori, la două categorii diferite (eLearning în 2005, eInclusion în 2013), cu două jurii diferite.”

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Recunoașterea venită din partea preşedintelui juriului WSA, prof. dr. Peter A. Bruck, este cu atât mai onorantă: „[Proiectul dumneavoastră] a câştigat o recunoaştere valoroasă din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite. Din cele peste 460 de aplicaţii pe care le-am primit spre evaluare, juriul de experţi internaţionali a selectat numai câte 5 câştigători la fiecare categorie, urmare a unui dublu proces de selecţie, desfăşurat în cel mai democratic mod cu putinţă. Mă bucur să vă anunţ că vă aflaţi printre cei mai buni furnizori de aplicaţii creative din lume.”

World Summit Award este o competiţie globală a proiectelor de IT, la care participă furnizori a zeci de mii de proiecte. WSA face parte din programul WSIS (World Summit on the Information Society), desfășurat sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite și care definește politicile de dezvoltare în IT pe termen mediu şi lung.

Sursa: Blogul lui Radu Soviani, Luni, 4 nov.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply