Primarul Cristian Radu, prezent la festivităţile dedicate Zilei Armatei

0
639

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a participat, vineri, 25 octombrie, la manifestările din Piaţa Republicii dedicate sărbătoririi Zilei Armatei Române.

La festivităţi au mai luat parte reprezentanţi ai Forţelor Navale, comandanţi de mari unităţi şi unităţi, membri ai asociaţiilor şi ligilor de marină, cadre militare în rezervă şi retragere, veterani de război.

Evenimentul a debutat cu ceremonialul militar, în cadrul căruia a avut loc întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Vasile Chirilă de către Garda de Onoare.

 

Pe ritmurile imnului de stat al României, a fost arborat drapelul naţional, după care s-a oficiat slujba religioasă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 În cadrul manifestărilor s-au evocat momentele istorice ale Zilei de 25 octombrie 1944, zi care a reprezentat ultima victorie a armatei române, în lupta cu trupele ungaro-germane.

Manifestările au continuat cu ceremonialul depunerii de coroane la Monumentul Eroilor din piaţă. Pe lângă delegaţiile prezente care au depus coroane, s-a aflat şi cea a Primăriei Mangalia, condusă de edilul Cristian Radu.

“Este un moment emoţionant şi mă bucur că am participat la festivităţile dedicate Zilei Armatei Române, alături de veteranii de război pe care i-am declarat recent cetăţeni de onoare ai Mangaliei. Ne mândrim cu aceşti oameni care au luptat să-şi apere ţara chiar cu preţul vieţii. Totodată, se cuvine să aducem un omagiu eroilor neamului şi mă bucur că astăzi au venit în număr mare cetăţeni ai oraşului şi copii, pentru a-şi cinsti eroii, semn că Mangalia este o comunitate unită”, a precizat primarul Mangaliei Cristian Radu.

Festivităţile dedicate Zilei Armatei Române s-au încheiat la Mangalia cu defilarea Gărzii de Onoare, spre încântarea numeroasei audienţe.

Vineri, 25 octombrie 2013, Comunicat transmis de Biroul de presă al Primăriei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply