Câmpeni: Aproximativ 2.000 de persoane PROTESTEAZĂ faţă de proiectul minier de la Roşia Montană

0
590

Mediafax, ALBA IULIA, (sâmbătă, 19 oct., h.15:52):

Aproximativ 2.000 de persoane protestează, sâmbătă, în oraşul Câmpeni, judeţul Alba, faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, fluturând steaguri tricolore, cântând melodii patriotice, iar unii protestatari şi-au adus vacile şi boii pentru a arăta că în Munţii Apuseni se face agricultură.

Câmpeni: Aproximativ 2.000 de persoane protestează faţă de proiectul minier de la Roşia Montană (Imagine: Victor Ciupuliga/ Arhiva Mediafax Foto)

Aproximativ 2.000 de oameni s-au adunat, sâmbătă, în jurul orei 14.00, în centrul oraşului Câmpeni, în faţa statuii lui Avram Iancu, denumit de localnici “Crăişorul Munţilor”. La protest au venit şi persoane din localităţi din Munţii Apuseni, dar şi din alte zone din ţară.

Protestul a început cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi, iar manifestanţii s-au rugat împreună pentru viitorul Munţilor Apuseni, la un moment dat unul dintre participanţi îngenunchiind.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Protestatarii au steaguri, eşarfe tricolore şi pancarte cu mesaje precum “Uniţi salvăm Munţii Apuseni”, “Moţii nu vor cianură”, “Trădarea de ţară în aur se măsoară”, “Salvaţi Roşia Montană, salvaţi Apusenii”, “Bogată ţară, proastă rânduială”.

De asemenea, oamenii cântă melodii patriotice şi scandează lozinci prin care solicită respingerea proiectului minier de la Roşia Montană.

Articolul integral pe mediafax.ro, 19 oct.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply