Cristian Radu, primarul Mangaliei: Mesaj referitor la câinii fără stăpân

0
650

„Dragi prieteni,

Avand in vedere numarul mare de mesaje pe care le primesc cu privire la cainii fara stapan care s-au inmultit alarmant in orasul nostru, m-am gandit ca cel mai bine ar fi sa postez un mesaj public, prin care sa raspund tuturor cetatenilor si totodata prin care sa-mi exprim punctul de vedere legat de acest subiect.

Doresc sa va informez ca si eu sunt un mare iubitor de animale, ca am caini acasa, chiar si caini comunitari, pe care ii ingrijesc, insa eu imi asum acest lucru, nu dau drumul la caini pe strada sa muste oamenii. Consider ca ar fi normal ca toti cei care sunt iubitori de animale sa faca acelasi lucru, nu sa-i iubeasca doar din vorbe, sa o demonstreze cu fapte. Daca iubesti asa de mult un caine, ia-l acasa, ingrijeste-l, nu-l lasa liber pe strada, sa atace copiii !

In ceea ce priveste situatia Mangaliei si a statiunilor, problema este una de nivel national, de legislatie.

In Europa, Romania este printre ultimile state, daca nu chiar ultimul, care nu are o reglementare coerenta in aceasta privinta.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

In cele mai multe tari din U.E., un animal comunitar este luat de pe strada, tinut in adapost de la 48 de ore pana la doua saptamani ( in functie de tara ), iar apoi daca nu este revendicat, se eutanasiaza.

La noi in tara, cainele este trimis din nou pe strada unde se intampla, Doamne fereste, tot felul de tragedii.

Dupa parerea mea, parlamentarii ar trebui sa adopte cat mai urgent o lege care sa aiba ca efect disparitia cainilor fara stapan de pe strazi, pentru ca pana la urma viata copiilor nostri, a oamenilor in general, este mai importanta !
Va multumesc !”

Sursa: Fb, Miercuri, 04.09.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply