Noua structură a Finanţelor Publice în regiunea de Sud-Est

0
862

Începând cu data de 1 august 2013, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa şi Direcţia Regională Vamală Constanţa au fost desfiinţate. Cu aceeaşi dată, prin Ordinul preşedintelui ANAF nr. 1.104/1.08.12013, a fost înfiinţată Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi, care are 42 de unităţi teritoriale în subordine.

În judeţul Constanţa, vor funcţiona următoarele 11 structuri: – Administraţia Judeţeană a Finan-ţelor Publice, în municipiul Constanţa; – câte un serviciu fiscal municipal, la Mangalia şi Medgidia; – câte un serviciu fiscal orăşenesc, la Eforie, Hârşova, Năvodari şi Băneasa. Ultimele două nu au în componenţă structuri de Trezorerie; – câte un birou vamal de frontieră la Constanţa şi Constanţa Sud (ambele de gradul I), la Mangalia şi Mihail Kogălniceanu (ambele de gradul II).

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi este condusă de un director general, care are în subordine cinci directori executivi (aceştia vor răspunde, fiecare de: Trezorerie, colectare, inspecţii fiscale, servicii interne şi direcţia regională vamală). În subordinea directă a directorului general se află o serie de servicii, printre care cele de: avizări şi autorizări (case de marcat); juridic, ajutor de stat, practici neloiale şi preţuri reglementate; comunicare, relaţii publice şi mass-media; soluţionare contestaţii; audit public intern; control; verificare a achiziţiilor publice; prevenire şi protecţie. Tot în subordinea şefului regionalei se află administraţiile judeţene ale finanţelor publice şi unităţile subordonate acestora.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa va fi condusă de un şef de administraţie. Acesta va avea în subordine patru şefi de administraţie adjuncţi (care vor răspunde de: colectare, inspecţie fiscală, contribuabili mijlocii şi colectare contribuabili mijlocii) şi următoarele servicii: juridic; procedură insolvenţă şi lichidări; tehnologia informaţiei; creanţe bugetare; comunicare şi servicii interne. De asemenea, şefului administraţiei judeţene i se subordonează şefii structurilor teritoriale de rang inferior.

După cum rezultă din organigramă, comercianţii din judeţul Constanţa vor fi nevoiţi să bată drumul până la Galaţi pentru a obţine codul numeric pentru casele de marcat fiscale. Dacă nu vor fi delegate atribuţiuni pe această linie, în teritoriu, activitatea de pe litoral e în pericol să se blocheze.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La începutul sezonului estival, în staţiunile de la malul mării, îşi deschid activitatea câteva sute de agenţi economici, care au nevoie, peste noapte, de numere pentru casele de marcat.

Se constată că serviciul de verificare a achiziţiilor publice se găseşte doar în componenţa regionalei, ceea ce înseamnă că, pe viitor, autorităţile locale din judeţul Constanţa vor trebui să meargă cu dosarele de achiziţii publice la Galaţi, pentru verificări şi avize.

Ion-Tita Calin, Cugetliber.ro, luni, 05.08.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply