Scrisoarea primarului Cristian Radu către cetăţenii Mangaliei

0
852

Stimaţi locuitori ai municipiului Mangalia,

A trecut un an de când am preluat mandatul de primar al municipiului Mangalia. Cu această ocazie, am considerat necesar să vă prezint o scurtă informare despre activitatea curentă a Primăriei şi Consiliului Local. Ştim cu toţii care era situaţia la nivelul administraţiei publice locale în vara anului trecut.

Nu are rost să mai invocăm, acum, “greaua moştenire”, însă trebuie să vă spun că încă ne luptăm să plătim datoriile ajunse la scadenţă, acumulate de foştii primari, prin contracte păguboase pentru bugetul local.

Nu este deloc uşor, dar alături de consilierii locali formăm o echipă sudată şi împreună căutăm cele mai bune soluţii de a revitaliza oraşul, prin modernizare şi investiţii. Sunt conştient că avem încă multe neajunsuri, că există şi multe opinii critice, dar ceea ce contează, în primul rând, este faptul că acum există voinţa de a se face ceva bun pentru oraşul nostru.

În privinţa termoficării, ştiu că au mai fost unele sincope iarna trecută, dar în ansamblu problema s-a rezolvat, preţul gigacaloriei fiind sub 300 de lei. În prezent, facem eforturi pentru a reduce costurile cu încălzirea, prin introducerea reţelei de gaze naturale şi alte soluţii tehnice de specialitate.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ştiu, de asemenea, că o mare problemă a Mangaliei este legată de câinii fără stăpân. Vă spun sincer că lucrăm la acest aspect, cu respectarea legislaţiei în vigoare. Evit să dau termene, dar sunt încrezător că anul acesta vom avea primele rezultate pozitive, în această privinţă.

Stimaţi cetăţeni,

Turismul este prioritar în economia locală. Încă din iarnă, am început o serie de inspecţii în staţiuni, în vederea pregătirii pentru sezonul estival. Am considerat că trebuie să ne prezentăm cum se cuvine, în faţa turiştilor.

Totodată, încercăm să atragem mai mulţi turişti în sudul litoralului, prin organizarea unor evenimente de nivel internaţional, menite să repună Mangalia pe harta destinaţiilor turistice europene.

În perioada următoare, vom lua la pas fiecare cartier al oraşului pentru a identifica şi soluţiona, împreună, problemele existente. Mizez în continuare pe implicarea dumneavoastră, întrucât numai în echipă vom putea găsi cele mai bune soluţii de modernizare a oraşului nostru.

Pe această cale, mai trebuie amintit faptul că în ultimele luni am reuşit să demarăm câteva proiecte europene extrem de importante în dezvoltarea turistică a Mangaliei. Mă refer aici la construcţia unui Club nautic şi punerea în valoare a vestigiilor Cetăţii Callatis.

Încercăm, de asemenea, să obţinem finanţare guvernamentală pentru construcţia de locuinţe, modernizarea Policlinicii şi Casei de Cultură, precum şi reabilitarea infrastructurii, în oraş şi staţiuni.

Dragi concitadini,

Dumneavoastră, locuitorii oraşului nostru, sunteţi singurii în faţa cărora noi, aleşii locali, trebuie să dăm socoteală, din punct de vedere moral. De aceea, am decis să vă ţinem la curent despre activitatea Primăriei şi Consiliului Local.

Reafirm, aşadar, întreaga disponibilitate la dialog din partea echipei administrative a municipalităţii. Viitorul Mangaliei îl putem construi doar împreună.

Vă mulţumesc!

Sursa: https://www.facebook.com/mangalianews.mangalianews, 03.07.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply