Primarul Mangaliei, Cristian Radu: Implementarea sistemului de gaze naturale

0
713

farmec.ro
carturesti.ro%20
Bilanţ la 1 an de mandat.

 

cristian-radu-primar-mangalia

Bulgarii şi-au dat avizul pentru furnizarea de gaze naturale în sudul litoralului.

În atenţia Consiliului Judeţean Constanţa, a vicepreşedintelui Senatului, Nicolae Moga şi a Primăriei Mangalia a sosit o adresă din partea Ministerului Economiei, semnată de secretarul de stat Mihai Albulescu, prin care se informează că, urmare a solicitărilor şi a deplasării unei delegaţii româneşti în Bulgaria, pe data de 26 iunie, a fost eliberat avizul Consiliului de Administraţie al Bulgarian Energy Holding privind furnizarea de gaze.

În adresă se mai arată că Ministerul Economiei va face următorii paşi pentru documentaţia necesară la Transgaz, în vederea punerii în funcţiune a staţiei de alimentare cu gaze din Mangalia.

Informaţia a fost făcută publică, ieri, şi în cadrul unei conferinţe de presă ocazionată de împlinirea unui an de când Cristian Radu a preluat mandatul de primar.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mitul buteliei îngropate a murit, a spus Radu, care a explicat că proiectul privind furnizarea gazelor în Mangalia intră în linie dreaptă.

Odată cu racordarea la gaze, susţine edilul, preţul gigacaloriei va fi mai mic. În prezent, preţul de furnizare în Mangalia este de 295 de lei gigacaloria. Va fi şi mai mic. Este mai mic în prezent faţă de anii anteriori, când trebuia să stăm la mâna unor agenţi economici care vedeau numai profit. De aceea, termoficarea a revenit la administraţia locală şi a fost înfiinţată firma de termoficare Goldterm, a spus Cristian Radu.

Prezent la conferinţă, directorul Goldterm, Dan Georgescu, a precizat că până la data de 15 noiembrie se fac eforturi ca 90% din capacitatea de producţie a agentului termic să fie pe gaze. Sperăm ca din această iarnă să facem un pas spre cogenerare. Am depus şi un proiect pe program de termoficare, pentru a obţine fondurile necesare, a mai precizat Georgescu.

Referitor la proiectul alimentării cu gaze în sudul litoralului, primarul Mangaliei a ţinut să sublinieze implicarea senatorului Nicolae Moga, dar şi să mulţumească ambasadorului României la Sofia.

În afară de acest subiect, în discuţie nu a fost omisă nici problema câinilor fără stăpân. Edilul a ţinut să precizeze că supărările celor care se declară iubitori de animale nu se justifică atunci când câinii sunt adunaţi de pe străzi, în condiţiile în care vin oameni sfâşiaţi. Sunt oameni muşcaţi de câini. Problema va fi rezolvată în limita legii de serviciile din cadrul Primăriei Mangalia, a declarat Radu.

N-o să intrăm în insolvenţă

La un an de la preluarea mandatului de primar, Cristian Radu a făcut referire şi la împrumutul contractat de primărie, pentru stingerea arieratelor. Cu acest împrumut, Radu spune că reuşeşte să mişte lucrurile, în ciuda celor care s-ar fi bucurat ca primăria să intre în insolvenţă. Ceea ce facem acum e să cârpim. Dar cârpim bine. Eram în pragul insolvenţei. Îi dezamăgim pe unii. N-o să intrăm în insolvenţă, susţine primarul.

Mai mult, el a arătat că se organizează evenimente, pentru atragerea turiştilor şi că se derulează proiecte – Callatis, istorie la malul mării, în valoare de 3.200.000 euro şi proiectul Clubului Nautic.

Construcţia de locuinţe este un alt proiect important al municipalităţii, a mai precizat Cristian Radu.

În acest sens, Consiliul Local a votat o hotărâre privind transmiterea în folosinţă gratuită către ANL, a unui teren în suprafaţă de 8.400 mp, pentru construirea a 84 de locuinţe destinate tinerilor. În prezent, la Primărie sunt în curs de repartiţie 11 locuinţe de închiriere, 18 locuinţe sociale, conform listei de priorităţi, precum şi 6 locuinţe ANL, eliberate recent, a arătat Radu.

Edilul a ţinut să arate că un rol important în derularea proiectelor o au consilierii, cărora le-a mulţumit. De altfel, şi senatorul Nicolae Moga a remarcat şi a felicitat consilierii pentru că se înţeleg şi colaborează cu primarul, spre deosebire de mandatul anterior.

În cadrul aceleaşi conferinţe a fost prezent şi managerul Spitalului din Mangalia, Liviu Mocanu, iar alături de el s-a afalat şi medicul Vasile Sârbu. Sârbu a semnat un contract de colaborare cu Spitalul din Mangalia, urmând ca în sudul litoralului să fie puse bazele unui centru de chirurgie generală.

Alexandra ANTON, replicaonline, miercuri, 3 iulie 2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply