Statul vrea să vândă peste 20 de vile, terenuri şi restaurante de pe litoral!

0
767
hoteldacia-1364131117.jpg

 

 

Statul pare mai hotărât ca niciodată să scape de sutele de imobile aflate în administrarea şi proprietatea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA – APPS).

Biroul de presă al Guvernului a făcut publică lista imobilelor din domeniul privat al statului propuse în vederea vânzării, iar pe această listă se găsesc nu mai puţin de 21 de vile, terenuri şi restaurante de pe litoral, majoritatea din Neptun – Olimp, însă şi din Mamaia, Eforie Nord şi chiar municipiul Constanţa.

Deocamdată nu s-au stabilit preţurile de pornire a licitaţiilor în cazul tuturor imobilelor, însă multe dintre acestea cu siguranţă vor fi piperate pentru că şi terenurile aferente, făcând referire mai ales la vile, sunt în cele mai multe cazuri de peste 4.000 de metri pătraţi, putând ajunge şi la 8.000 de metri pătraţi sau chiar la peste 14.000 de metri pătraţi, în cazul unui complex format din restaurant, hotel şi bar.

Vile pe alese

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Constănţenii care vor să cumpere o vilă au de unde alege! Iată ce astfel de imobile vor fi scoase la vânzare (unele nefiind însă la prima „experienţă“ de acest fel): Vila „Mărul” B, Vila „Părul” A, Vila „Părul” B, Vila „Nucul” A, Vila „Nucul” B, Vila „Violeta”, Vila „Bujorul” şi Vila „Crinul”, toate din Neptun – Olimp. În plus, se caută un nou proprietar şi pentru Vila „Egreta” şi Vila „Cerna”, ambele din Mamaia, dar şi pentru Vila „Agigea“, din Eforie Nord.

De asemenea, statul vrea să vândă şi pepiniera din Eforie Nord, Complex restaurant „Dunărea”, împreună cu hotel şi bar „Dacia”, din Neptun – Olimp, sere şi răsadniţe cu terenul aferent din Neptun – Olimp, de aproape 4.400 de metri pătraţi, dar şi grupul gospodăresc din zona II cu cămin, spălătorie şi ateliere tehnice, tot din Neptun – Olimp.

Lista continuă cu centrala termică „Doina”, cu un teren de tenis şi unul de minigolf, cu restaurantul şi sălile de conferinţă „Ambasador”, de asemenea toate din Neptun – Olimp. Un nou proprietar se va căuta şi pentru un imobil şi garaj de pe Str. Elisabeta, din municipiul Constanţa, dar şi pentru Complex „Doina” – hotel, restaurant şi teren aferent şi pentru Policlinica „Doina”, ambele din Neptun.

Încercări eşuate

Pentru câteva dintre imobilele de mai sus s-au mai organizat licitaţii şi anul trecut, însă nimeni nu s-a arătat interesat, cel mai probabil din cauza preţurilor nu tocmai accesibile. Anul acesta au mai fost scoase la vânzare, fără nici un rezultat, Vila „Mărul” B din Neptun (cu dotări şi teren aferent de 2.046 metri pătraţi, clădire S+P+E, suprafaţă utilă 269 metri pătraţi), cu un preţ de pornire a licitaţiei de 387.300 euro (fără TVA), dar şi Vila „Agigea” din Eforie Nord (cu dotări şi teren aferent de 6.972,18 metri pătraţi, clădire S+P+1E, suprafaţă construită desfăşurată de 1.073,03 metri pătraţi), cu un preţ de pornire de 1.313.500 euro (fără TVA).

Ca să vă faceţi o idee, la începutul anului trecut s-a publicat o listă cu o parte dintre imobilele RA – APPS scoase la vânzare la acel moment şi cu preţurile de pornire. Pentru Complex restaurant Dunărea, preţul era de aproape 1,34 milioane de euro, pentru Hotel şi bar Dacia, 2,4 milioane de euro, iar pentru Vila Egreta şi Vila Cerna, câte puţin peste 300.000 de euro.

 Cuget Liber, Luni, 25 Martie 2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply