Prima şedinţă a PNL după învestirea Guvernului USL: Validarea secretarilor de stat şi excluderi

0
589

Prima şedinţă a conducerii PNL din acest an, dar şi prima după învestirea Guvernului USL în decembrie, are pe ordinea de zi validarea secretarilor de stat ce revin liberalilor, precum şi o discuţie în ceea ce priveşte posibilele excluderi din partid, Cătălin Cherecheş fiind primul vizat.

În mod formal, tema şedinţei de luni a Biroului Politic Central şi cea a Consiliului Naţional privesc validarea propunerilor de secretari de stat şi subsecretari de stat la nivelul Guvernului.

Astfel, conducerea PNL urmează să analizeze propunerile făcute de către fiecare ministru liberal. Conform negocierilor de la nivelul USL, principiul convenit este acela ca în cazul ministerelor cu doi secretari de stat aceştia să provină din aceeaşi formaţiune cu ministrul titilar, în timp ce în cazul ministerelor cu trei secretari de stat, unul dintre aceştia să fie desemnat de cealaltă formaţiune politică. Astfel, conducerea PNL ar urma să valideze circa 25 de persoane pentru a ocupa astfel de poziţii în actualul Guvern.

Un alt subiect al reuniunii vizează eventualele propuneri de excludere din partid a unor primari.

Citiţi continuarea pe Mediafax.ro, duminică, 13 ian.2013.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

(Imagine: Tiberiu Crisan/Mediafax Foto).


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply