Pilele şi relaţiile de pe listele de candidaţi, colecţia 2012

0
659
POLITICĂ. Mulţi dintre candidaţii de pe listele USL sau ARD au fost impuşi peste voinţa filialelor locale.

Soţia lui Mitrea, în fieful lui Mazăre

PSD Constanţa i-a oferit şi în acest an (ca şi în 2008) un colegiu Manuelei Mitrea, soţia lui Miron Mitrea, despre care se spune că l-a adus pe Radu Mazăre în PSD. Manuela Mitrea va candida în Colegiul 8, un colegiu urban, pe care l-a câştigat acum patru ani cu 59,48%. Va face şi acum tandem cu Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, care candidează la Senat. Manuela Mitrea nu a venit decât sporadic în colegiu, deşi cabinetul ei a funcţionat în această perioadă. S-a făcut remarcată printr-o iniţiativă legislativă anti-fumat, care l-a iritat pe Radu Mazăre şi care a fost apoi retrasă. Este una dintre semnatarele proiectului care prevede trecerea Portului Constanţa la autorităţile locale.

Fiu de patron, material de candidat

O prezenţă inedită pe listele USL Constanţa este Mircea Titus Dobre, tânăr consilier judeţean din partea PSD. Gurile rele spun că principalul său merit politic este acela de a fi… fiul tatălui, Mircea Dobre, un important om de afaceri şi finanţator al PSD, care asigură şi o parte din programul “Lapte şi corn” în şcolile din Constanţa şi care a fost desemnat cetăţean de onoareal oraşului. Titus Dobre spune că are experienţă politică şi menţionează faptul că a fost şeful de campanie al lui Matei Brătianu, fost secretar general al BNS şi actual parlamentar PSD de Constanţa, care nu va mai candida.

Un alt candidat cu tată celebru şi bogat este Cristina Dumitrache, aleasă şi în 2008 deputat în acelaşi colegiu. Cu o prezenţă discretă în Parlament, a fost însă destul de activă în teritoriu. Tatăl ei, Ion Dumitrache, deţine părţi sociale sau acţiuni în 16 societăţi şi peste 500 de hectare de terenuri agricole şi forestiere în ţară şi este unul dintre cei mai bogaţi constănţeni.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiţi articolul integral în romanialibera.ro, marţi, 23 oct.2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply