La Mangalia: Întâlnire a primarului cu directorii instituţiilor de învăţământ, pe tema prevenirii consumului de etnobotanice

0
548

farmec.ro

          Discuţii pe tema prevenirii consumului de etnobotanice, la Mangalia       

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a avut vineri 19 octombrie o întâlnire cu directorii instituţiilor de învăţământ pe tema prevenirii consumului şi vânzării de substanţe etnobotanice în şcolile şi liceele din oraş. La discuţiile desfăşurate la Casa de Cultură, au mai luat parte inspectorul Liliana Timofte, din cadrul I.S.J. Constanţa, comandantul Poliţiei Mangalia, Nicolae Pescaru, precum şi reprezentanţi ai Primăriei, Consiliului Local şi Poliţiei locale.

Dezbaterea a vizat problematica răspândirii fenomenului etnobotanicelor, cu precădere în unităţile şcolare, ca urmare a lipsei de preocupări extraşcolare, dar şi a dependenţei create. Municipalitatea împreună cu factorii decizionali din şcoli şi-au propus implementarea unor măsuri de supraveghere a tuturor persoanelor care frecventează spaţiile din incinta unităţilor de învăţământ. “Solicit profesorilor şi directorilor să anunţe imediat organele competente despre orice incident pe această temă. Trebuie să avem grijă să le oferim copiilor din Mangalia condiţii optime de învăţământ şi să încercăm să îi protejăm de orice tentaţii care le pot pune viaţa în pericol”, a declarat primarul Cristian Radu.

Comandantul Poliţiei Mangalia, Nicolae Pescaru, a precizat, în acest sens, că până acum nu s-au înregistrat cazuri de consum sau vânzare de etnobotanice în şcoli. “În oraşul nostru nu există aşa-zisele magazine de vise. Totuşi, Poliţia are cunoştinţă de persoane care încearcă să comercializeze asemenea produse, dar ţinem fenomenul sub control”, a menţionat Pescaru.

La întrunire s-a mai discutat despre reducerea absenteismului şi a abandonului şcolar, transportul gratuit pentru elevi şi profesori, precum şi despre măsurile de încălzire a unităţilor de învăţământ pe durata sezonului rece.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

19 octombrie 2012                                                      Biroul de presă


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply