Guvernul alimentează conturile Callatis Therm pentru frigul din Mangalia

0
729

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, confirmă: Mangalia va scăpa de povara grea a datoriilor la compania de termoficare, Callatis Therm, în valoare de peste 2,5 milioane de lei, cu ajutorul Guvernului. 

Potrivit unui comunicat de presă emis, ieri, de către departamentul de comunicare al administraţiei municipale, Guvernul României a alocat Primăriei Mangalia, prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Constanţa, suma de 2.543.000 lei din cote defalcate din impozitul pe venit, exclusiv pentru plata obligaţiei către furnizorul de energie termică, Callatis Therm.

„Este adevărat, am avut o mediere la Ministerul Administraţiei şi Internelor prin care s-a decis alocarea acestei sume prin DGFP pentru ca datoria de aproximativ 2,5 milioa-ne de lei să fie stinsă. Banii vor veni din cote defalcate”, a declarat Cristian Radu, primarul Mangaliei, pentru Cuget Liber. 

Decizia a fost luată săptămâna trecută, printr-un Ordin comun al Ministerului Administraţiei şi Internelor şi cel al Finanţelor Publice privind aplicarea la nivelului municipiului Mangalia a prevederilor articolului 3 alin (5) din Ordonanţa Guvernului 36/2006 privind unele măsuri pentru funcţionarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populaţiei. 

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, fondurile guvernamentale au fost distribuite într-un cont din care se vor plăti datoriile către Callatis Therm, în funcţie de hotărârile pe care le vor lua în acest sens Consiliul Local şi conducerea Primăriei Mangalia. Cel mai probabil, modul în care va fi gestionată suma alocată de Guvern va fi decis mâine, când va avea loc următoarea şedinţă de Consiliu Local.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

3,5 milioane de euro pentru sistemul de apă şi canalizare

Mai mult de atât, tot în comunicatul de ieri se precizează  faptul că Mangalia se află printre puţinele localităţi din ţară care au obţinut, recent, sprijin guvernamental în vederea modernizării reţelei de apă şi canalizare.

Astfel, Primăria va primi din surse externe aproximativ 3,5 milioane de euro, cu care se vor executa lucrări de modernizare a întregii reţele de apă şi canalizare, din oraş şi staţiuni. Proiectul ar putea fi demarat în cursul anului viitor.

Alexandra BĂLAN, Cuget Liber, Joi, 20 Septembrie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply