Cristian Radu se bazează pe firma de gaze, să nu mai tremure de frig la iarnă

0
606

carturesti.ro%20
farmec.ro
Callatis Therm nu mai are licenţă de alimentare cu energie termică.Cristian Radu se bazează pe firma de gaze, să nu mai tremure de frig la iarnă

Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) ridică o minge la fileul primarului Mangaliei, Cristian Radu, în războiul cu firma de termoficare Callatis Therm. ANRSC a suspendat licenţa S.C. Callatis Therm S.A., pentru serviciul public de alimentare cu energie termică, cu excepţia producerii energiei termice în cogenerare, potrivit unui anunţ al instituţiei din data de 16 august. Măsura a fost transmisă, ieri, şi de primarul Cristian Radu, la întrunirea cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietar din municipiu.

În discuţia cu mangalioţii, edilul i-a asigurat că la iarnă în Mangalia va fi căldură şi apă caldă, la un preţ corecţ al gigacaloriei. Se lucrează şi la instalarea conductei de gaz, dar până la finalizarea procedurilor tehnice şi a documentaţiei aferente, centralele termice vor fi alimentate tot cu CLU, însă fără a mai exista intermediari ca până acum, a precizat Cristian Radu. Însă subiectele de dezbatere nu s-au oprit aici, edilul reluând una din temele sale preferate – lucrările de reabilitare a blocurilor, despre care declara, la un moment dat, că nu sunt efectuate corespunzător.

El le-a spus preşedinţilor de asociaţii că, dacă nu sunt mulţumiţi de lucrări, ei nu trebuie să le plătească, ci să ceară firmelor de construcţii să le refacă. Lucrările deja finalizate vor fi plătite doar dacă sunt făcute corespunzător. În acest sens, vom cere avizul locatarilor înainte de a face vreo plată. Cetăţenii sunt beneficiarii direcţi şi ei trebuie să decidă pentru că este vorba de bani publici, a explicat Cristian Radu.

Edilul a mai anunţat că pâna la sfârşitul acestui an se va începe reabilitarea la încă zece blocuri din Mangalia, cu fonduri primite de la Ministerul Dezvoltării. În privinţa relaţiei dintre municipalitate şi asociaţiile de proprietari, s-a stabilit ca în termen de 30 de zile acestea să constituie o federaţie la care să se afilieze, astfel încât să se desemneze o singură persoană din partea asociaţiilor, care să le reprezinte în relaţia cu primăria. Tot ca o dorinţă a primarului, s-a luat în discuţie publicarea unui buletin informativ al primăriei, care să prezinte, printre altele, proiectele supuse aprobării Consiliului Local Mangalia.

Alexandra ANTON, Replica, 21 august 2012.


piese-auto-mangalia.ro

libris.ro%20
libris.ro%20


Leave a Reply