Centru de autism la Mangalia

0
741
Centru de autism la Mangalia

Asociaţia Sf. Mihail, Gavril şi Rafael pentru Copiii din spectrul autist a deschis, ieri, la Mangalia, în fosta Grădiniţă Mica Sirenă, de pe strada Oituz, un Centru pentru copiii cu autism din Mangalia, dar şi din localităţile limitrofe.

„Ştim că sunt peste 20 de copii cu autism în Mangalia care sunt nevoiţi să facă naveta, alături de părinţii lor, la Constanţa. Ne-am gândit să le venim în ajutor deschizând acest centru cât mai aproape de casă”, a declarat preşedintele asociaţiei, psihopedagog Georgiana Sbiera, membru fondator.

Centrul este pregătit să-i primească pe cei mici, însă, potrivit preşedintelui, mai sunt necesare unele investiţii, aşa că aşteaptă ajutor din partea celor care au posibilităţi şi doresc să-i ajute pe copiii cu autism, dar nu numai (ADHD şi alte tulburări de comportament), din Mangalia.

Georgiana Sbiera susţine că sunt mulţi părinţi care refuză să-şi aducă copiii la consult, trăind cu speranţa că-şi vor reveni, într-un final, fără niciun ajutor. „Le este ruşine, spun că dacă primesc diagnosticul se vor face de râs. Este total greşit. Prin această atitudine le fac mult rău copiilor, ei pot deveni agresivi. Aduşi la control, supuşi terapiilor specifice, copiii pot avea rezultate foarte bune. Starea lor se poate ameliora”, a explicat psihopedagogul.

Alina GHENCEA, Telegraf, Joi, 02 August 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply