Peste 1.500 de participanti la „Festivalul Plăcintei Dobrogene“

0
733

Ieri, la Complex „Paradiso“ din Mangalia a avut loc „Festivalul Plăcintei Dobrogene“, eveniment organizat de filialele locale ale Partidului Democrat Liberal, Uniunii Naţionale pentru Progresul României şi Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, cu sprijinul deputatului Zanfir Iorguş. Acesta si-a prezentat publicului, format din peste 1.500 de persoane, echipa pe care o propune Mangaliei. La randul lor, liderii UNPR au urcat pe scena, reamintind faptul ca il sustin, la fotoliul de primar, pe Zanfir Iorgus, prezentandu-si, totodata, echipa pentru Consiliul Local.

Pe langa degustarea placintelor coapte de gospodinele din localitate, cea de a VIII-a ediţie a „Plăcintei Dobrogene“ a fost un spectacol extraordinar din care au facut parte Biu Marquetti & Caraibian Band, Etno, Giulia & Romeo Saleno, Zuralia Orchestra, Ansamblul Hercules, George Rotaru. Prezentatorul serii a fost Lavinia Sandru.

Manifestarea „Plăcinta Dobrogenă“ s-a făcut remarcată atât la nivel naţional, fiind o prezenţă constantă în timpul evenimentelor specifice Festivalului „Callatis“, dar şi peste hotare. Plăcinta dobrogeană a putut fi degustată în Parlamentul European, în 2007. Atunci, o delegaţie formată din gospodine din Mangalia a preparat nu mai puţin de 1.000 de porţii din deliciul culinar specific dobrogean, ce au fost servite parlamentarilor europeni.

Sursa: Editia de Sud, 4 iunie 2012. Vezi Galerie foto.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply