Mangalia, bătălia din care scapă cine poate

0
673

Aşa cum era de aşteptat, butoiul de pulbere pe care a stat Mangalia patru ani a explodat odată cu venirea campaniei electorale. S-a dat drumul la „dulăii electorali” puşi pe tăiat, rupt şi mâzgălit afişele competitorilor din lupta pentru un loc în Consiliul Local sau pentru mult râvnitul fotoliu „cu masaj” al lui Tusac.

Cel mai norocos este însă chiar edilul în funcţie, care, pe lângă echipa sa de campanie reprezentată prin membrii de vază ai PSD, îi are alături şi pe angajaţii primăriei, trimişi din uşă în uşă să cânte colinda electorală „Pro Tusac”.

„Prăbuşirea lui Mihai Claudiu Tusac în sondajele îl determină să ia măsuri disperate. Tusac îi obligă pe angajaţii primăriei – plătiţi din bani publici – să meargă, zilnic, din casă în casă, constituiţi în «co-misii» şi să promită locuitorilor lucruri aberante: apă caldă şi rece gratuite, facturi la încălzire diminuate, fără însă să aibă vreun temei legal prin care să poată face acest lucru. Cei 20 de angajaţi ai primăriei vor fi scoşi în campanie electorală PSD, deşi sunt plătiţi din banii cetăţenilor oraşului!”, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei PDL Mangalia.

Colac peste pupăză, potrivit contracandidaţilor săi, dar şi preşedintei BEC, Daniela Lazăr, Poliţia Locală e pusă drept străjer la afişele PSD, pe care le păzeşte cu loialitate zi şi noapte. Un exemplu concret este bannerul anti-PDL, situat lângă Primăria Mangalia, pe schelele folosite la anveloparea blocului M. Întrucât materialul pus de social democraţi atacă fără scrupule candidaţii PDL, organizaţia democrat liberală a făcut, în data de 20 mai, o contestaţie la BEC, pentru ca acesta să fie dat jos. Astfel, biroul a admis cererea pedeliştilor şi a dat o hotărâre prin care îl obligă pe Tusac să coboare materialul electoral, însă tot degeaba. Trei maşini ale Poliţiei Locale păzesc bannerul în permanenţă, pentru ca nu cumva – Doamne fereşte – să-i treacă cuiva prin cap să înlăture legal materialul publicitar.

„Primarul a dat ordin şi sunt trei maşini ale Poliţiei Locale care stau de pază în permanenţă. Noi am epuizat toate căile legale prin care acest banner poate fi dat jos, am depus contestaţie şi, după cum ştiţi, BEC-ul ne-a dat dreptate. Îi vom face plângere penală lui Tusac, pentru abuz în serviciu. Nerespectarea hotărârii este considerată infracţiune”, spune consilierul PDL Paul Foleanu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Candidatul independent Cristian Radu spune că această campanie care se desfăşoară la Mangalia este departe de a fi civilizată. Radu menţionează că a trecut prin toate focurile iadului când vine vorba de atacuri la persoană, familie, materiale electorale rupte, tăiate şi mâzgălite.

„Am avut afişele şi bannerele tăiate cu sabia, cu cuţitul. Am primit ameninţări, mi s-au adus injurii mie şi familiei mele. Toate acestea sub ochii şi sub supravegherea Poliţiei Locale, care nu face altceva decât să păzească materialele electorale ale unui singur candidat. Din banii noştri, ei păzesc bannerele lui Tusac, în loc să le păzească pe toate, aşa cum ar fi normal. Oricum, ştiam de la început că nu va fi o campanie civilizată, dar nu am dat înapoi şi nici nu voi da. Asta nu înţeleg ei, că, deşi sunt atacat din toate părţile cu articole murdare în nişte publicaţii locale nesemnate, deşi se rup afişe, eu nu o să cedez”, a spus Cristian Radu.

Deputatul PDL Zanfir Iorguş, aflat şi el în cursa pentru Primăria Mangalia, spune că gesturile primarului în funcţie sunt unele „disperate ale unui perdant”.

„Nicăieri nu este nebunie ca la Mangalia. Tusac şi gaşca lui de mafioţi fac presiune, ameninţă oamenii, bat, distrug, fac orice în speranţa că va mai câştiga un vot. A dat dispoziţie să fie rupte şi tăiate afişele lui Cristian Radu, a pus un mesh anti-PDL lângă primărie, a ajuns la agonia disperării. Nu mai are raţionament şi nu realizează că această agresivitate nu face altceva decât să îl îndepărteze de oameni. Sunt ameninţaţi profesorii, directorii, Poliţia Locală. Se poartă ca un mojic. A rupt un afiş de pe un stâlp şi l-a lipit pe uşa Sanatoriului Balnear, după care a făcut poză şi a trimis-o la Ministerul Sănătăţii, cum că sanatoriul face campanie. Un pârâcios ordinar! Nu ştiu cum are tupeul să facă aşa ceva, când el i-a blocat lansarea candidaturii lui Radu Cristian în Casa de Cultură. Scoate angajaţii primăriei să facă campanie pentru el, să le promită oamenilor că vor avea totul gratuit. Are impresia că îi va manipula ca acum patru ani, când a venit cu proiectul de la locuinţe pe care nu le-a realizat nici până în prezent. Este disperat şi paranoic”, a spus Iorguş.

 

Cuget Liber, miercuri, 23 mai 2012. Autor: Alexandra BĂLAN.

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply