Cristian Radu vrea să redea Mangalia cetăţenilor

0
830

A renunţat la funcţia de şef al Gărzii Financiare Constanţa pentru a câştiga funcţia de primar al Mangaliei. Cristian Radu poate fi omul de care administraţia publică din Mangalia are nevoie după patru ani de circ şi scandaluri în Consiliul Local şi după o iarnă în frig.

Cristian Radu susţine că, dacă va câştiga competiţia electorală, îi va pune la muncă pe consilieri, dar şi pe toţi cei ce lucrează în Primăria Mangalia. Toţi vor trebui să muncească pentru binele cetăţeanului şi, implicit, al municipiului Mangalia, declară Radu.

Cristian Radu este unul dintre principalii candidaţi la funcţia de primar al Mangaliei. Deşi independent, este susţinut de reprezentanţii PNL, UNPR, PC, UDTR şi PNŢCD, dar şi de mulţi mangalioţi care l-au trimis „în luptă“. Tânărul candidat ne-a explicat ce l-a motivat să se înscrie în competiţia electorală, dar şi ce planuri are pentru Mangalia.

– De ce aţi ales să renunţaţi la funcţia pe care o deţineaţi în fruntea Gărzii Financiare Constanţa pentru a candida la o funcţie în administraţia publică locală?

– Pentru că administraţie am făcut şi până acum şi pentru că în Mangalia, de 20 de ani, nu se întâmplă nimic bun. Este oraşul în care nu se întâmplă nimic, după cum îmi spunea acum câteva zile o doamnă din Mangalia, ceea ce e adevărat. Am decis să candidez pentru că sunt cetăţean al oraşului Mangalia, aici m-am născut, m-am format ca om şi am datoria morală să fac asta. Drept dovadă, nici nu am ţinut de funcţia mea de la Garda Financiară.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

– A fost greu să treceţi de la discursul de şef al unei instituţii la cel de candidat la funcţia de conducere a unei administraţii publice?

– Nu aveam niciun fel de discurs atunci. Făceam nişte comunicate de presă seci şi mă ocupam de prins hoţii. Între timp, am început să mă perfecţionez în ceea ce priveşte discursul. Şi la Mangalia mi-am propus să fac acelaşi lucru: să prind hoţii care au furat din banii publici.

– Care este, din punctul dumneavoastră de vedere, cel mai puternic contracandidat în această competiţie electorală?

– Contracandidaţii mei sunt unii cetăţeni ai municipiului Mangalia care nu înţeleg că este nevoie de o schimbare. Pe ei îi consider adevăraţii contracandidaţi. Trebuie să fiu mult mai persuasiv faţă de aceşti oameni să îi fac să înţeleagă că este nevoie de o schimbare în Mangalia şi că cei doi (Mihai Claudiu Tusac – actualul primar şi candidatul PSD, şi Zanfir Iorguş – fostul primar şi candidatul PDL pentru alegerile din iunie 2012 – n.r.) nu au făcut nimic bun pentru Mangalia. Ba, din contră, au făcut rău oraşului.

– Cu toate astea, Zanfir Iorguş pare a fi preferatul mangalioţilor anul acesta. Din sondajele făcute publice în ultima vreme, Iorguş este cel mai bine cotat dintre candidaţii la funcţia de primar al Mangaliei.

– Toată lumea face sondaje înainte de alegeri, dar multe dintre cele făcute publice sunt intoxicări. Acest sondaj în care Zanfir Iorguş apare ca favorit, din păcate pentru el, nu este adevărat. Am şi eu o serie de sondaje care spun contrariul. Acest gen de sondaje care îl dau pe el pe primul loc sunt doar pentru a mobiliza electoratul. Noi credem în sondajele făcute de noi.

– Şi cum arată ultimul sondaj făcut de dumneavoastră?

– Eu sunt foarte bine informat şi probabil că de-aia le e teamă contracandidaţilor mei de mine. Ca să demonstrez asta, vă voi spune cifrele din cel mai recent sondaj făcut de PSD la Mangalia: Mihai Claudiu Tusac are 24 de procente, eu am 21 de procente, domnul deputat Zanfir Iorguş are 19 procente, iar între 23-30% din mangalioţi sunt nehotărâţi. Sunt la doar câteva procente distanţă de domnul Tusac, din păcate, dar am timp să recuperez. Dacă aş fi avut doar 15%, niciunul dintre contracandidaţii mei nu m-ar fi băgat în seamă. Nu ar fi încercat să mă saboteze.

– Dacă nu veţi câştiga alegerile pentru funcţia de primar al Mangaliei vă întoarceţi la Garda Financiară?

– Bineînţeles. Acolo este locul meu de muncă.

– Vă bazaţi pe sprijinul vreunui partid politic? Spre exemplu, pe sprijinul celor de la PNL, care vă susţin acum în competiţia pentru Primăria Mangalia?

– Am fost şapte ani la conducerea instituţiei şi au fost patru guverne în acest interval. Toate partidele politice s-au perindat la guvernare, iar eu tot acolo am rămas. Nu am fost susţinut de niciun partid până acum. Am dat un concurs, în 2005, şi de atunci am rămas la Garda Financiară. Până la urmă te susţin realizările în funcţie, nu partidele. Dacă nu ai realizări, nu te susţine nimeni.

Care sunt obiectivele dumneavoastră pentru Mangalia? Ce vă propuneţi să schimbaţi dacă oamenii vă vor da votul lor de încredere?

– Programul meu se numeşte „Mangalia, oraş european“ şi mi-am propus o serie de obiective importante pentru mangalioţi, printre care rezolvarea problemei căldurii şi apei calde, construirea de locuinţe prin ANL din fonduri proprii, dar şi din fonduri europene, crearea de locuri de muncă bine plătite prin atragerea de investitori strategici, acordarea de subvenţii şi ajutoare pentru cei cu venituri mici, bătrâni, cazuri sociale şi persoane cu dizabilităţi, în parteneriat cu organizaţiile non-guvernamentale de profil şi Biserică.

Pentru mine este importantă şi siguranţa cetăţeanului. De aceea mi-am popus asigurarea unui climat de siguranţă printr-un serviciu eficient de ordine publică. O altă problemă a Mangaliei o reprezintă câinii fără stăpân, iar acest aspect poate fi soluţionat printr-un proiect integrat, din fonduri structurale şi finanţări private. În ceea ce priveşte problema căldurii, propun înlocuirea actualului serviciu de termoficare din oraş cu un serviciu public aparţinând primăriei, bazat pe un sistem de centrale proprii la fiecare bloc, alimentate cu gaz natural şi cu energie electrică produsă de panouri fotovoltaice.

– Cu ce propuneri noi veniţi pentru mangalioţi, în comparaţie cu cei doi principali contracandidaţi ai dumneavoastră?

– Cei doi contracandidaţi ai mei nu vin cu propuneri, unul mă sabotează, iar celălalt mă denigrează. Eu le propun oamenilor normalitate, civilizaţie şi asta este tot ceea ce îşi doresc oamenii din Mangalia. Lucrurile chiar nu merg într-o direcţie normală în Mangalia, în acest moment. Ei (reprezentanţii administraţiei locale – n.r.), în loc să plătească combustibilul pentru la iarnă, se gândesc cum să mai scoată nişte bani din bugetul local să plătească nişte lucrări inutile de milioane de euro.

– Să presupunem că veţi câştiga alegerile şi veţi deveni primarul Mangaliei. Cum credeţi că veţi colabora cu aleşii din Consiliul Local? Vă bazaţi pe sprijinul PNL în Consiliul Local, aşa cum o faceţi acum, în campania electorală?

– Eu mă bazez doar pe cetăţenii din Mangalia. Doar cu ei vreau să ajung la o înţelegere. Dacă oamenii din Consiliul Local nu vor merge pe acelaşi drum cu mine vor avea probleme. Consilierii nu vor mai avea timp să se certe, ca până acum. Îi voi pune la treabă. Dacă ceva nu merge bine într-o localitate, oamenii îl înjură pe primar, nu Consiliul Local, iar eu nu vreau să fiu înjurat. Cu siguranţă mă voi putea baza pe sprijinul celor de la PNL, PC, UNPR, UDTR şi PNŢCD. Asta pentru că obiectivele mele pentru Mangalia sunt şi obiectivele lor.

Mi-aş dori să rămână şi cei doi (Mihai Claudiu Tusac şi Zanfir Iorguş – n.r.) în Consiliul Local ca să îi punem la treabă, să le dăm teme de făcut. Am nevoie de experienţa dumnealor şi pot să le folosesc părţile bune, pentru că sunt sigur că au şi calităţi. Părţile rele şi le-au arătat până acum şi nu avem nevoie de ele.

Jurnal de Constanta, 21 mai 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply