Scandal perpetuu la Mangalia

0
798
Independentul Radu şi-a lansat candidatura, în ciuda cenzurii impuse de Tusac
Independentul Radu şi-a lansat candidatura, în ciuda cenzurii impuse de Tusac

Campania electorală a început în forţă – la propriu şi la figurat. Muşchii s-au încordat şi în sudul litoralului, unde, pentru a-şi lansa candidatura, independentul Cristian Radu a avut de trecut mai multe obstacole. În prezent, Radu are de înfruntat vandalii lui Tusac, care le decorează cu diferite mesaje jignitoare afişele.

Totul a început vineri, când susţinătorii candidatului independent Cristian Radu la Primăria Mangalia au dat piept cu armata actualului edil, Claudiu Tusac. Bannerele lui Radu au devenit ţinta imediată a primarului, care şi-a trimis oamenii să le demonteze de pe stâlpi, rezultând astfel un scandal la care a fost solicitată şi prezenţa Poliţiei.

Persoanele care se ocupau de aranjarea steagurilor pe stâlpi au relatat că au fost ameninţate: În campania electorală, un primar nu are voie, legal, să blocheze accesul altui candidat la promovarea publică. Tusac fix asta face cu noi. A spus că ne va băga în spital. În plus, a blocat amplasarea scenei pe care vroiam să o punem în faţa Casei de Cultură pentru lansarea de mâine a candidaturii lui Radu Cristian la primărie, au declarat aceştia.

Lor li s-au alăturat susţinători ai candidatului independent, care au încercat să împiedice demontarea bannerelor. Disperarea lui Tusac este justificată de faptul că are sub 20% în sondaje, au mai spus oamenii. Iar tensiunile şi acuzele nu s-au încheiat aici: Tusac este acuzat de angajaţi ai Spitalului Mangalia că a schimbat managerul unităţii spitaliceşti întrucât vrea să forţeze semnarea unui contract cu o firmă din Galaţi, pentru secţia de hematologie.

Tusac cenzurează ceilalţi candidaţi, dar vrea să încheie un contract pentru transfuziile de sânge cu o firmă din Galaţi, contra sumei de 100.000 euro, cu virare imediată a sumei de 50.000 euro, spun sursele noastre.

Vă rugăm frumos, plecaţi / Noi nu mai stăm îngheţaţi

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Una peste alta, în ciuda tuturor obstacolelor, Independentul Cristian Radu şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru Primăria Mangalia. Ziua a debutat cu un marş la care au participat circa o mie de oameni, care au purtat steaguri şi pancarte cu mesaje adresate actualei administraţii publice locale: Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi, Vă rugăm frumos, plecaţi / Noi nu mai stăm îngheţaţi, Decât un trecut pătat / Mai bine un viitor curat.

Susţinătorii lui Cristian Radu au fost, şi de această dată, ţinta primarului Claudiu Tusac, care a refuzat să autorizeze manifestaţia, la fel cum a refuzat să autorizeze şi amplasarea scenei din faţa Casei de Cultură, unde Radu şi-a prezentat candidatura. A fost oferit şi un spectacol susţinut, printre alţii, de Proconsul, Mărgineanu etc.

Imnul candidatului Radu este semnat Mărgineanu şi se intitulează: Am schimbat macazul. De menţionat că la lansarea candidatului independent au fost prezenţi şi reprezentanţi ai PNL, ai Partidul Verde şi ai PC. Aceştia au declarat că susţin politic programul candidatului independent. La eveniment, senatorul PNL Puiu Haşotti a declarat că Mangalia merită altceva decât scandalurile de până acum. Cristian Radu a transmis, cu ocazia lansării candidaturii, şi mesaje fostului primar, respectiv actualului primar al Mangaliei: pe Zanfir Iorguş l-a invitat să planteze copaci în Pădurea Comorova, iar lui Claudiu Tusac i-a transmis să facă un sejur la Polul Nord, să vadă cum este să tremure de frig.

 Rocsana CRISTEA, Replica, luni, 14 mai 2012.


piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply