De la şase luni, datele de trafic de telefonie şi internet ar putea fi păstrate un an

0
714

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat ieri, de principiu, un amendament la Legea stocării datelor de trafic de telefonie şi internet în sensul prelungirii de la şase luni la un an a perioadei stocării acestor date. Deputaţii jurişti au respins un amendament care prevede şi reţinerea CNP-ului utilizatorului. Totodată, ei au decis că datele trebuie oferite organelor de cercetare de către operatorii de telefonie şi internet în maximum 48 de ore de la data solicitării.

Legea iniţiată de fostul ministru PDL al Comunicaţiilor, Valerian Vreme, şi de către deputatul PDL Adrian Bădulescu a fost respinsă de Senat la 21 decembrie 2011 şi obligă furnizorii de telefonie fixă şi mobilă şi de internet să reţină anumite date care să fie trimisă, la cerere, autorităţilor din domeniul siguranţei naţionale pentru acţiunile de prevenire, cercetare, descoperire şi urmărire a infracţiunilor grave.

Potrivit legii, furnizorii de telefonie fixă, mobilă şi Internet sunt obligaţi să stocheze timp de un an toate datele legate de convorbirile telefonice şi schimbul de email-uri, cu excepţia conţinutului corespondenţei electronice sau al convorbirii telefonice.

Joi, 05 Aprilie 2012, Ionela HALCIUC, Telegraf.

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply