Românii au prins paşii lui Zorba grecul: dansează chiar şi când viaţa are obstacole

0
707

sirtaki-plaja-modern-constanta4

Cel mai mare sirtaki din lume, dansat sâmbătă la Constanţa, nu a fost omologat de Guinness World of Records, din cauza întunericului lăsat. Însă peste 6.000 dansatori au arătat că au prins paşii lui Zorba grecul: bucură-te de viaţă, chiar şi când soarta îţi e potrivnică.

Ploaia torenţială care a durat ore, în reprize, a împiedicat mulţimea să se adune pe plaja Modern, astfel că organizatorii de la Comunitatea Elenă Elpis din Constanţa, au decis să contramandeze, în ultimă fază, acţiunea. După ora 18, Dobrogea a ieşit însă de sub cod galben, iar soarele a început să strălucească. „Sunt totuşi şanse, haideţi să nu capitulăm! Veniţi pe plaja Modern, în număr cât mai mare! Arbitra Guinness a fost de acord să încercăm să doborâm recordul“, au chemat grecii.

La ora 21, pe plajă se adunaseră 6.314 dansatori, depăşind recordul de 5.614 persoane stabilit în 2012 la Volos, în Grecia. Totuşi, arbitra Guinness a refuzat să treacă la omologarea recordului, motivând că este prea întuneric ca să mai poată număra participanţii în timpul dansului. Acesta ar fi durat 5 minute, având o coregrafie simplă, învăţată la repetiţii, arătată pe ecrane şi dictată la microfon.

Dezamăgiţi au fost nu doar constănţenii, ci şi cei veniţi de la mare distanţă special pentru a dansa sirtaki: Braşov, Botoşani, Galaţi, Bucureşti etc. Manifestarea s-a încheiat în spiritul lui Zorba grecul, care ştie să se bucure de viaţă chiar şi când soarta îi e potrivnică. Dansatorii s-au prins în lanţul de sirtaki, pentru a stabili simbolic recordul, apoi pe cerul Constanţei au fost aprinse focurile de artificii, serbând solidaritatea oamenilor.

Mesajul grecilor către comunitate

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citeste mai mult: adev.ro/o7xsko (Un articol semnat de Sinziana Ionescu), 29.05.2016. Foto/VIDEO: Claboo Media.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply