Uniforma școlară, din nou obligatorie. Deputatii au aprobat proiectul care impune semne distinctive pentru elevii din fiecare școală

0
684

uniforme-scolareProiectul privind siguranta in scoli, aprobat joi de deputatii din Comisia de invatamant, prevede ca fiecare unitate de invatamant sa implementeze un semn distinctiv pentru elevi, ceea ce inseamna ca pot fi reintroduse uniformele.

Unitatile de invatamant care nu doresc sa impuna elevilor uniformele obligatorii pot apela la altfel de semne distincte, precum esarfele sau insignele, hotararea fiind luata de Consiliul de Administratie al scolii.

“S-a decis sa existe un semn distinctiv pe care sa-l poate elevii din fiecare scoala, care sa arate ca elevul respectiv face parte din scoala. Aceste semn poate sa fie uniforma, o esarfa, o tichie sau o insigna. Acest lucru va fi stabilit de Consiliul de Administratie al scolii. Peste tot in lume exista scoli care aleg sa aiba un asemnea semn distinctiv, incurajeaza si spiritul de mandrie al elevului ca apartine unei scoli”, a mentionat Florica Chereches, unul dintre initiatorii proiectului legislativ.

In plus, Consiliile administrative ale scolilor au obligatia de a implementa regulamente de ordine interioara si de a stabili o comisie pentru prevenirea si combaterea violentei in mediul scolar.

Comisile pot fi formate din reprezentanti ai elevilor, ai parintilor, cadre didactice, un reprezentant al politiei si unul al Consiliului local.

Actul legislativ reglementeaza si accesul in scoli, care se poate face doar dupa legitimare. De asemenea, elevii pot intra in unitatile de invatamant doar dupa ce vor face dovada carnetului scolar. Acestia primesc de asemenea interdictia de a parasi scoala pe perioada orelor, cu exceptia unor conditii speciale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Incepand cu anul scolar 2015-2016 scolile vor fi obligate sa aiba imprejmuite perimetrele, acolo unde astfel de garduri nu exista.

Mai mult, AICI.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply