ȘTIRI AGRICOLE: 50.000 de euro, sprijin nerambursabil pentru tinerii fermieri

0
721

tinerii-fermieri-ferma-de-familie

PNDR 2014-2020: a fost publicat Ghidul Solicitantului pentru SubMăsura 6.1 – „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat varianta consultativă a Ghidului Solicitantului pentru SubMăsura 6.1 – „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”.

Beneficiarii SubMăsurii 6.1 – „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” sunt tinerii fermieri în conformitate cu definiția prevăzută la art. 2 din R(UE) nr. 1305/2013, care se instalează ca unic șef al exploatației agricole, și persoanele juridice în care un tânăr fermier, în sensul art. 2 din R(UE) nr. 1305/2013, care se instalează împreună cu alți tineri fermieri și care exercită un control efectiv pe termen lung în ceea ce privește deciziile referitoare la gestionare, beneficii și riscuri financiare în cadrul exploatației respective

Sprijinul nerambursabil va fi de maximum 50.000 de euro și va fi acordat sub formă de primă în două tranșe, astfel:

  • 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare
  • 25% din cuantumul sprijinului în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanțare.

Ghidurile Solicitantului, publicate pe paginile de internet www.madr.ro și www.afir.info, pot fi consultate de către potențialii solicitanți, pe care îi așteptăm să formuleze propuneri de modificare și observații. Toate aceste solicitări vor intra în analiza departamentelor de specialitate din cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale pentru a verifica oportunitatea includerii în versiunea finală a Ghidurilor Solicitantului”, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

Mai mult, AICI. Vineri, 06.03.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply