COPILĂRIE FĂRĂ DELINCVENŢĂ, o campanie de prevenire a delincvenţei juvenile

0
633

Copilarie-fara-delincventa

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa desfăşoară campania de prevenire a delincvenţei juvenile intitulată „Copilărie fără delincvenţă”.

Proiectul este implementat la Şcoala Gimnazială Nr.20 Marin Sorescu din cadrul Grupului Şcolar Tehnologic „Gheorghe Duca” din Constanţa. Desfăşurată la nivel naţional, campania a prevăzut selectarea unei şcoli generale din fiecare municipiu reşedinţă de judeţ. La nivel local, campania a fost demarată în luna aprilie 2014 printr-un sondaj precampanie în rândul elevilor, cadrelor didactice, dar şi al părinţilor şi a continuat prin întâlniri cu toţi elevii claselor V-VII în octombrie 2014 şi ianuarie 2015

Scopul acestui demers este evaluarea nivelului general de informare a elevilor, părinţilor şi profesorilor cu privire la efectele pe care le implică adoptarea unor comportamente antisociale la minorii sub 14 ani, precum şi cunoaşterea metodelor de prevenire a delincvenţei juvenile. Unul dintre pilonii campaniei, ce urmăreşte creşterea gradului de implicare şi responsabilizare a copiilor, prin cooptarea lor la organizarea evenimentelor preventive, este reprezentat de “Consiliul prevenirii delincvenţei”.

Rolul acestui consiliu este acela de a sprijini implementarea campaniei preventive în şcoală.

Astfel, în cadrul întâlnirilor din luna octombrie 2014 au fost selecţionaţi, în colaborare cu consilierii şcolari, câţiva elevi, ţinându-se cont de capacitatea de comunicare, astfel încât aceştia să poată disemina mesajele preventive în rândul celorlalţi colegi. Aceşti elevi au fost instruiţi de poliţiştii de prevenire cu privire la obiectivele campaniei şi mesajele ce trebuie diseminate şi de asemenea cu privire la activităţile concrete pe care le vor derula.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În perioada următoare vor  avea loc activităţi de informare în rândul cadrelor didactice, dar şi al părinţilor, la aceste întâlniri, urmând să participe şi poliţistul de proximitate şi un ofiţer specialist de la structura de investigaţii criminale, astfel încât să putem răspunde nevoilor de informare ale auditoriului, pe mai multe paliere de activitate.

Cu această ocazie, poliţiştii au oferit un număr de 300 materiale preventive.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply