Vina de a fi unicat în România. Cum este sabotat de statul român singurul producător autohton din irigaţii

0
722

vina_de_a_fi_unicat

O firmă din Constanţa produce singurele sisteme de irigaţii din ţară, dar efortul de a se menţine pe piaţă este sabotat în primul rând de legile şi de năravurile româneşti – de la fiscalitate aberantă, până la corupţie la cel mai înalt nivel.

Singurul producător de sisteme de irigaţii din România se zbate să supravieţuiască într-o economie autohtonă, care este departe de a fi un sol fertil pentru întreprinzători.

„La târguri, fermierii ne iau în braţe şi ne mulţumesc că existăm, pentru că facem producţie românească. Guvernanţii însă nu fac nimic să ne sprijine, în schimb ne pedepsesc pentru că vrem să facem performanţă în ţara noastră“, spune Mircea Măgureanu, fondatorul Novus SRL Constanţa, firmă-unicat în România.

Înfiinţată la Constanţa în anii `90, Novus SRL Constanţa a apărut pe o piaţă secată a agriculturii, având toate premisele să rodească într-o economie românească în care este nevoie, mai mult decât orice, de producţie.

Societatea cu capital 100% românesc, care produce şi exportă utilaje şi instalaţii de irigat, este însă sufocată de regulile impuse de guvernare, printr-o fiscalitate exagerată şi o lipsă de facilităţi destinate tocmai categoriei care susţine economia.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În fabrica de utilaje situată lângă CET Constanţa lucrează 50 angajaţi, toţi specializaţi pe o producţie ajunsă de nişă în România. Din mâinile lor ies instalaţii de irigat, motopompe, agregate, generatoare, piese, subansamble, tubulaturi, care merg la fermieri din ţară şi de peste hotare. Dacă producătorii ar fi susţinuţi de politica fiscală, în incinta Novus ar lucra 200 angajaţi.

Citiți continuarea AICI.

Miercuri, 26.11.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply