ATM-uri atacate de carderi! Aproape 100 de clienți păgubiți

0
1206

bancomat

Un bancomat de la Banca Transilvania a fost distrus de suspecții care au încercat să introducă diverse sisteme în fanta acestuia.

Mai multe bancomate din județul Constanța ale “Raiffeisen Bank”, dar și aproape 100 de clienți au fost țintele unor indivizi care au “clonat” carduri și au retras fraudulos din conturi diverse sume de bani.

Potrivit Neptun TV, oamenii au fost despăgubiți, după ce au făcut sesizări scrise către conducerea unității. Suspecții au folosit dispozitive de tip skimming, cu ajutorul cărora au copiat datele de pe cardurile bancare și au obținut codurile PIN. Apoi au “clonat” instrumentele de plată și au făcut retragerile frauduloase. Reprezentanții băncii au descoperit prima dată aparate “prelucrate” de suspecți în luna august și, ulterior, în septembrie.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la Mangalia.

Clienții care au folosit ATM-urile unde fuseseră instalate dispozitivele de copiere au fost sunați și chemați la sediul băncii pentru a li se cere permisiunea de blocare a conturilor, până la emiterea unor carduri noi. În caz contrar, persoanele care mai aveau bani pe carduri sau care urmau să primească salariile în cont riscau să rămână fără niciun leu. Momentan nu s-a făcut publică suma totală care a fost furată de carderi, dar se pare că doar la o tranzacție ar fi fost sustrași 1.600 de lei. În această situație neplăcută se găsesc aproape 100 de constănțeni, însă este posbil ca numărul lor să fie mai mare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, în telegrafonline.ro, Miercuri, 21 oct.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply