Poşta cheltuieşte o căruţă de bani ca să afle că are servicii de cacao!

0
639

Sediu-postaConstanta

C.N. Poşta Română a făcut, în ultima perioadă, multe restructurări. Motivul invocat de conducerea companiei a fost lipsa contractelor care, implicit, duce la micşorarea fondurilor. Cu toate acestea, acum se vrea organizarea unei licitaţii pentru realizarea unui sondaj de opinie prin care să se afle părerea românilor în ceea ce priveşte serviciile oferite de Poştă. Investiţia, un „fleac“ de 800.000 de lei.

C.N. Poşta Română este o companie publică care a trecut prin multe transformări în ultimii ani. Restructurări peste restructurări, atât a personalului, cât şi a obiectivelor, noi sarcini puse în cârca poştaşilor, pe care trebuie să le îndeplinească fără a fi stimulaţi, ba dimpotrivă, cu un procent scăzut din salariu. Liderii sindicali, inclusiv cei constănţeni luptă pentru drepturile angajaţilor, încearcă să recupereze sume din salariu şi prime care consideră că li se cuvin. Se judecă în instanţă atât pentru banii cuveniţi salariaţilor, cât şi pentru reangajarea celor care s-au simţit nedreptăţiţi. Cei rămaşi în sistem sunt copleşiţi de sarcinile în plus, dar şi comportamentul multora lasă de dorit. O delăsare şi o nepăsare totală caracterizează întregul sistem poştal public.

Serviciile lasă de dorit, clienţii stau la coadă zeci de minute pentru operaţiuni banale, nu prea vezi o faţă zâmbitoare în spatele ghişeului, iar în ceea ce priveşte coletele… poţi aştepta mult şi bine. Chiar dacă sosesc azi, ai „posibilitatea“ să le primeşti după o săptămână şi asta abia după ce ameninţi că faci reclamaţie. Vinovatul? Eşti tot tu! Ţi se spune că ai încurcat numele expeditorului cu cel al destinatarului, deşi şti exact ce ai spus. Ce dacă pachetul conţine produse perisabile? Chiar dacă se strică, se aşteaptă cineva să fie despăgubit? Dacă încerci să explici şi că-ţi ceri drepturile, eşti categorisit imediat: eşti prea nervos şi n-ai cu cine să te cerţi.

Nu este de mirare că din ce în ce mai puţini oameni apelează la serviciile Poştei Române. Lumea preferă să dea mai mulţi bani firmelor private de curierat, dar să fie sigură că pachetul ajunge la timp.

Continuarea, în observator.ro, Joi, 18 sept.2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply