Transalpina, drumul dintre nori – VIDEO II

0
685

transalpina-drumul-printre-nori-claboo-media

Drumul și-a luat numele de la latinescul “Transalpina” (țara de dincolo de munți), cum era numită în vechile texte și hărți latinești Țara Românească și e supranumit “Drumul Regelui”, pentru că Regele Carol al II-lea, după ce l-a reconstruit, în anul 1938, l-a inaugurat parcurgându-l el însuși, împreună cu familia regală.

Desi este mai înaltă, mult mai veche și mai frumoasă decât Transfăgărașanul, este mai puțin cunoscută pentru că, Transalpina, cu toate că este catalogat drum național, DN 67c (parțial), nu a fost niciodată asfaltată, până în 2009.

Transalpina a fost construită de armatele romane, în drumul lor spre Sarmisegetusa, pavată cu piatră de Regele Carol al II-lea, dupa 1930 și reablitată de nemți, în al II-lea război mondial, după care a fost dată uitării de autoritățile române. Faptul că a fost uitată si a devenit un drum greu de parcurs cu mașini normale, a ajutat Transalpina să-și păstreze neatinsă sălbăticia și farmecul aparte, pe care puține locuri din țară îl mai au. Este printre puținele drumuri din țară pe care se poate ajunge cu mașina până la nori și chiar deasupra lor…

Publicat 27.08.2014, Claboo Media.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

https://www.youtube.com/watch?v=gAYePShN79E

‪#‎claboomedia ‪#‎imaginiaeriene ‪#‎transalpina


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply