ROMÂNUL care A REVOLUȚIONAT MEDICINA în SUA, s-a întors să lupte cu SISTEMUL BOLNAV din ROMÂNIA

0
998

prof-dr-Ștefan-Mindea-reporter-neptun-tv

A renunțat la tot pentru a oferi și pacienților români o șansă de a avea acces la cel mai bun tratament. “Trebuie să facem mai mult pentru țara noastră, decât să avem o viață comodă și să câștigăm”, este lecția predată de profesorul de la Stanford.

Ștefan Mindea a ajuns cu familia în Statele Unite când avea doar patru ani. A urmat cursurile Facultății de Medicină din Chicago, și-a făcut rezidențiatul în neurochirurgie și apoi a fost acceptat la Stanford, una dintre cele mai importante universități din lume. La doar 36 de ani, a devenit șeful secției de operații minim invazive. O performanță unică în istoria universității americane.

„Pot localiza orice fel de tumoare în corp, pelvis, cervix chiar și zone greu accesibile, cum ar fi la baza craniului. Ajungem la ea prin nas, cu ajutorul unei mici incizii în piramida nazală. Eliminăm tumoarea iar pacientul poate pleca acasă doar cu o incizie în nas. În cazul operației clasice, i s-ar fi tăiat maxilarul în două, ceea ce vă dați seama, ar fi foarte dureros“, a declarat dr. Ștefan Mindea, medic neurochirurg.

Timp de cinci ani la rând a fost în Top 5 al celor mai buni chirurgi la Stanford. Universitatea este cea mai apreciată din America și pe locul patru în lume. 54 dintre angajații sau absolvenții de la Stanford au câștigat premiul Nobel.

În acest mediu de elită, Ștefan Mindea s-a făcut remarcat iar, acum, la 38 de ani se poate mândri cu operații pe care puțini se pot încumeta să le facă. În timpul intervențiilor pe creier, bolnavul este conștient și vorbește cu medicul, iar în scurt timp poate pleca acasă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Era un braț robotic pe care îl puteam vedea cum se mișcă în jurul meu, iar eu doar stăteam acolo. Când s-a terminat operația, m-am urcat în mașină și am plecat acasă. Nu m-am simțit ca și cum aș fi făcut un tratament“, a povestit Jogy Werther, pacientă.

În America, Ștefan Mindea avea o carieră care îi oferea satisfacții pe toate planurile, iar copiii săi învățau la școli exclusiviste. A venit în România pentru un schimb de experiență și atunci a decis să renunțe la toate avantajele de peste Ocean. A simțit că trebuie să dea o șansă și bolnavilor din țara natală.

Vă invităm să citiți articolul integral pe http://www.reporterntv.ro/stire/-44

Foto: prof.dr.Ștefan Mindea (reporter neptun tv).

30.07.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply