Cum ar putea folosi debitorii români cea mai nouă decizie a CJUE împotriva executării silite pornite de bancă

0
869

Executarea silită a debitorilor români de către bănci ar putea deveni foarte dificilă în perioada următoare, dacă instanţele din România vor lua în seamă ultima decizie a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, care este, de altfel, obligatorie.

executare_silita_economica-net

În urmă cu două săptămâni, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a stabilit că debitorii persoane fizice împotriva cărora sunt deschise acţiuni de executare silită trebuie să aibă dreptul să atace cu apel deciziile de încuviinţare, procedură aflată doar la îndemâna creditorilor până acum.

CJUE a luat această hotărâre după ce a fost sesizată de o instanţă spaniolă în privinţa procedurilor de executare silită. Instanţa de la Bruxelles, a cărei jurisprudenţă se aplică direct în instanţele din statele membre, a considerat că este necesar, acolo unde există suspiciunea că creditorii folosesc clauze abuzive, aşa cum sunt ele definite în Directiva 13 din 1993, ca instanţele naţionale să verifice contractele de credit înainte să încuviinţeze executarea silită a bunurilor ipotecate.

Sursa ECONOMICA.NET. Mai mult, aici: http://www.economica.net/cum-ar-putea-folosi-debitorii-romani-cea-mai-noua-decizie-a-cjue-impotriva-executarii-silite-pornite-de-banca_84971.html#ixzz38wSvRH7H

30 iulie 2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply