GALERIE FOTO/ “Stăpânii” plajelor, arşi bine la buzunare de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor

0
707

control-plaja (Small)

De la debutul în forţă al sezonului estival, inspectorii de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor i-au luat „la ochi“ pe agenţii economici care au închiriat sectoarele de plajă. Şi asta întrucât, în fiecare vară şi acum mai mult ca niciodată, „şezlongarii“ nu respectă drepturile celor care vor să facă plajă direct pe nisip. Ieri, controalele s-au lăsat cu cele mai mari amenzi prevăzute de lege.

În urma reclamaţiilor de la turişti, dar şi din proprie iniţiativă, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa organizează, în cadrul Comandamentului Litoral, acţiuni de control care îi vizează pe agenţii economici de pe întreg litoralul. Cei vizaţi în ultima vreme au fost afaceriştii care au închiriat plajele. Majoritatea agenţilor economici controlaţi se ascund în spatele unor afişe sau panouri în care apelau la frânturi din lege după bunul lor plac, fără să delimiteze spaţiul destinat celor care vor să facă plajă direct pe nisip. Pentru ca aceste nereguli să fie remediate, „şezlongarii“ de pe litoral au fost avertizaţi încă de săptămâna trecută că au la dispoziţie o săptămână pentru îndreptarea acestora, iar dacă delimitarea zonei destinată turiştilor care nu vor să închirieze şezlonguri nu va fi făcută nici după scurgerea acestui termen, aceştia riscă să plătească amenzi usturătoare, care se încadrează între 2.000 şi 20.000 de lei.

Comisarii O.P.C. au adus la cunoştinţă tuturor agenţilor economici care au concesionat sectoare de plajă prevederile Ordinului 1204/2010 şi le-au înmânat procese-verbale, după care au aşteptat scurgerea celor şapte zile. Ieri după-amiază, controalele au început din nou, pentru a se vedea dacă operatorii de plaje s-au conformat. Acţiunea de control coordonată de către preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Alexandru Dunca, a avut loc în staţiunea Mamaia. Din trei agenţi economici controlaţi, doi au primit amenzi maxime, în valoare de 20.000 de lei. „Au avut timp la dispoziţie o săptămână, pentru a remedia situaţia şi pentru a delimita clar spaţiul destinat celor care vor să facă plajă direct pe nisip. Pentru că nu s-au conformat, le-a fost suspendată activitatea până fac delimitarea şi le-au fost aplicate amenzi de 20.000 de lei. Acţiunile de verificare vor continua pe toată perioada sezonului“, ne-a declarat Marius Alexandru Dunca.

Mai mult: http://observatordeconstanta.ro/265964/galerie-foto-stapanii-plajelor-arsi-bine-la-buzunare-de-inspectorii-de-la-protectia-consumatorilor-265964.html


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply