Nave sub operațiuni de încărcare – descărcare în porturile Constanța, Midia și Mangalia | Avizări de nave

0
534

Pulsul portului Constanța:

Duminică, 14 aprilie 2024, în portul Constanța se aflau sub operațiuni de încărcare – descărcare 31 de nave, din care 2 nave în zona Midia și una în zona Mangalia. Din total: 8 nave operau produse din metal, 7 nave – cereale și semințe uleioase, 2 nave – hidrocarburi, 2 nave – containere, 2 nave – ulei de floarea soarelui, 2 nave – cherestea, o navă – produse chimice, o navă – fier vechi, o navă – șrot, o navă – materii prime siderurgice, o navă – sare, o navă – zgură și o navă încărca un corp de navă dintr-un șantier naval.
Navele aflate sub operare sunt, în general, de capacitate mică și medie. Cele mai mari sunt bulk-carrier-ul „Cavaros Triumph” (cu lungimea de 229 de metri), care încarcă 7.000 de tone de orz și bulk-carrier-ul „Daphne” (cu lungimea de 229 de metri), care descarcă 28.971 de tone de șrot.
În rada portului Constanța așteptau să intre la operare un număr de 11 nave, din care 4 nave pentru a încărca-descărca cereale.
Avizări de nave
În următoarele două săptămâni, un număr de 81 de nave cu mărfuri vor veni în portul Constanța, din care 6 nave în zona Midia și 4 nave în zona Mangalia. Din total: 33 de nave sunt cu mărfuri containerizate, 6 nave vor opera hidrocarburi, 5 nave – cereale, 4 nave – produse din metal, 4 nave – autovehicule, 4 nave – echipamente, 2 nave – produse chimice, o navă – animale vii, o navă – șrot, o navă – ciment, o navă – ulei, o navă – cărbune, o navă – bitum, o navă – fier vechi, o navă – mărfuri generale și o navă – argilă.
Printre cele mai mari nave așteptate se numără portcontainerele „CMA CGM Volga” (cu lungimea de 300 de metri), CMA CGM Gnges” și „Flora” (cu lungimea de 299 de metri fiecare).
Ion TIȚA-CĂLIN, 14 aprilie 2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply