Ceremonie religioasă, la Mangalia. Slujba specială va fi susținută de Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie

0
443
Reprezentanții Bisericii cu hramul ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Mangalia invită toți credincioșii, duminică, 21 aprilie, a.c., începând cu ora 08:00, să participe la ceremonia religioasă, oficiată cu ocazia aducerii unui fragment din Moaștele Sfântului Gheorghe, ocrotitorul lăcașului de cult. Conform declarației preotului paroh al bisericii, Octavian Corniencu, slujba specială va fi susținută, în semn de bucurie și cinstire a evenimentului religios, de către Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, împreună cu un sobor de preoți din mai multe parohii.
Reiterăm faptul că lăcaşul de cult, inclus în lista monumentelor istorice din judeţul Constanţa, a fost complet refăcut din punct de vedere structural şi architectural. Au avut loc ample lucrări de conservare şi de protejare a edificiului religios, cu o vechime de peste 100 de ani, cu scopul punerii în valoare a acestuia. Proiectul a fost contractat de Primăria Mangalia, care a obținut finanțare europenă pentru restaurarea bisericii, la inițiativa primarului Radu Cristian. De-a lungul timpului, administrația locală a sprijinit toate lăcașele de cult din oraș, multe dintre acestea fiind puse în valoare ca și obiective turistice. (Comunicat de presă transmis de Primăria Mangalia).

mangalia News, 16.04.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply