Morcovi caramelizați, cu unt sau ulei și usturoi, trași la tigaie. Yummy!!!

0
334
Morcovi caramelizati cu unt sau ulei si usturoi trasi la tigaie. Se poate folosi si ulei de calitate (de post). Morcovii acestia caramelizati sunt o garnitura extraodinara pe langa mancaruri de carne cu sos (tocanite, papricasuri) sau pe langa fripturi rumene si suculente. Pot fi mancati si ca atare, ca fel vegetarian sau de post (cu ulei, in loc de unt).
Sunt atat de gustosi, incat nu te poti opri din ciugulit! Primavara folosesc carote (morcovi tineri si fragezi) iar in extrasezon ii gatesc pe cei clasici, taiati in sferturi. Morcovii pastrati iarna sunt mult mai dulci decat carotele de primavara si se caramelizeaza cu foarte putin adaos de zahar sau miere.
Exista si varianta de preparare la cuptor a acestor morcovi caramelizati glasati – slow cooking – adica ii asezi in tava dimineata, ii stropesti cu ulei de masline, cubulete de unt si condimente si ii lasi la cuptor, pana se caramelizeaza.
Eu am ales metoda mai rapida, in tigaie, pe aragaz. Rezultatul a fost unul delicios! M-am bucurat ca am gasit o legatura de usturoi verde, care a dat o cu totul alta viata la finalul acestei mancari.
Ingrediente pentru 4 porții:
600g morcovi (vechi sau carote de sezon),
50g unt,
sare,
1 lingurita zahar brun,
2 fire de usturoi verde (sau 2-3 catei de usturoi vechi).
Continuarea, aici.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply