Expoziția „VALENTIN TĂNASE – UNIVERSUL ILUSTRAȚIEI”, de la Cercul Militar Național, va fi deschisă până pe 4 aprilie 2024

0
286

Renumitul artist plastic Valentin Tănase ne invită, în anul în care va împlini 70 de ani de viață și peste 50 de activitate creatoare, la Galeria Artelor a Palatului Cercului Militar Național din București, la expoziția personală „Universul ilustrației”, care va dura până pe 4 aprilie 2024.

Pe simezele celor două săli ale galeriei sunt expuse 150 de ilustrații și coperte de carte și planșe originale de bandă desenată, artistul fiind un prolific și reputat creator al acestui gen în anii ’80 ai secolului trecut. Toate lucrările sunt originale și rodul numeroaselor proiecte realizate de-a lungul deceniilor de activitate.
La vernisajul expoziției, care a avut loc miercuri, 20 martie, la orele 18.00, la Cercul Militar Național, au fost aproape 200 de participanți, care au admirat creațiile expuse ale artistului.
Printre exponate se numără prima bandă desenată a artistului Valentin Tănase, publicată în revista Cutezătorii (inclusiv coperta publicației), în 1972, când acesta nu avea 18 ani împliniți și era încă licean.
Printre invitații speciali ai vernisajului s-au numărat generalul Cătălin Zisu, fostul șef al Marelui Stat Major Mircea Chelaru, generalul medic Dan Mischianu, generalul și scriitorul Radu Bîlbîie, precum și Gheorghe Fodoreanu, om de turism și fost președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT). Introducerea în universul magic de pe simeze a realizat-o criticul de artă Marius Tița. Participanții s-au delectat și cu un moment artistic susținut de talentați membri ale Ansamblului Artistic „Doina” al Armatei. (…) sursa: gandul.ro
Comentarii:
Valentin Ionescu: „Sâmbătă s-a lansat cea mai recentă carte la care am colaborat – Valentin Tănase – o monografie. Am fost prezent și eu în calitate de tehnoredactor și coautor. Au mai participat majoritatea echipei ce a realizat proiectul, maestrul Valentin Tănase și Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale a României. Atunci când numele tău apare pe coperta unei cărți de așa importanță, alături de mari nume ale culturii, nu il pot considera decât un adevarat privilegiu. Volumul poate fi achiziționat de la editura Irizor cu ajutorul lui Lucian C. Oancea, coordonatorul proiectului”.

Imagini de la vernisajul expoziției și lansarea volumului “Valentin Tănase, o monografie”:

Expoziția „VALENTIN TĂNASE – UNIVERSUL ILUSTRAȚIEI”, de la Cercul Militar Național, va fi deschisă până pe 4 aprilie 2024.


Mangalia News, 30.03.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply