Pulsul Portului Constanța | Avizări de nave | Câte nave se află în Portul Mangalia, sub operațiuni de încărcare – descărcare?

0
451
Miercuri, 20 decembrie 2023, în portul Constanța se aflau sub operațiuni de încărcare – descărcare 42 de nave, din care 3 nave în zona Midia și 3 nave la Mangalia. Din total: 13 nave operau cereale și semințe uleioase, 4 nave – fier vechi, 4 nave – produse chimice, 3 nave – produse din metal, 3 nave – ulei de floarea soarelui, 3 nave – hidrocarburi, 2 nave – îngrășăminte, o navă – containere, o navă – șrot, o navă – materii prime siderurgice, o navă – ciment, o navă – sare, o navă – hârtie, o navă – echipamente și o navă – autovehicule.
Navele aflate sub operare sunt, în general, de capacitate mică și medie. Cea mai mare este bulk-carrier-ul „Iron Destiny” (cu lungimea de 247 de metri), care încarcă 80.000 de tone de minereu de fier în terminalul Comvex.
În rada portului Constanța așteptau să intre la operare un număr de 20 de nave, din care 11 pentru a încărca sau descărca cereale.

Avizări de nave

În următoarele două săptămâni, un număr de 102 nave cu mărfuri vor veni în portul Constanța, din care 9 nave în zona Midia și o navă în zona Mangalia. Din total: 25 de nave sunt cu mărfuri containerizate, 13 nave vor opera produse din metal, 11 nave – hidrocarburi, 10 nave – cereale, 10 nave – produse chimice, 5 nave – cărbune, 5 nave – materii prime siderurgice, 2 nave – animale vii, 2 nave – fier vechi, 2 nave – autovehicule, o navă – îngrășăminte, o navă – echipamente și o navă – șrot.
Printre cele mai mari nave așteptate se numără portcontainerul „Akadimos” (cu lungimea de 300 de metri).
Ion TIȚA-CĂLIN,
20 decembrie 2023.


Mangalia News, 22.12.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply