„Generația anilor ’20, care i-a dat pe Cioran, Eliade și Ionescu și generația anilor ’70, au fost cele mai educate”, afirmă profesorul universitar dr. Dumitru Borțun

0
632
Generația cea mai bine educată a fost cea a anilor ’20, fiind produsul reformei școlare făcute de Spiru Haret, iar în perioada comunistă, generația care a strălucit a fost cea a anilor ’70, spune Dumitru Borțun, doctor în Filosofie și profesor universitar la SNSPA, invitat la emisiunea „În fața ta”, de la Digi24.
În timp ce generațiile tinere caută acum, spune profesorul Borțun, să muncească mai puțin și să câștige mai mult, generația anilor ’70 a abordat studiul cu convingerea că performanța profesională este cheia unei vieți împlinite.
„Cea mai bine educată a fost generația anilor ’20, care i-a dat pe Emil Cioran, pe Mircea Eliade, pe Eugen Ionescu și pe mulți alții. Pentru că această generație a fost produsul reformei școlare făcute de Spiru Haret, reformă inspirată și coordonată de el. Dar atenție, o reformă la care au participat șapte ministere. Noi, după revoluție, am avut de-a face cu tot felul de reformatori care au vrut să intre în istoria învățământului românesc ca un fel de Spiru Haret, crezând că ei stau în birou și elaborează o strategie de reformă a educației. Reforma educației este o o sarcină colectivă și care privește multe alte ministere, începând cu Ministerul Transporturilor, al Amenajării Teritoriale, al Muncii”, spune Dumitru Borțun. (…)

Continuarea, în republica.ro


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply