Rețele Electrice Dobrogea: Echipele din teren intervin în continuare, în județele Constanța, Tulcea, Călărași și Ialomița, pentru remedierea incidentelor care afectează rețelele din 143 de localități

0
497
Echipele de intervenție ale Rețele Electrice Dobrogea, ale contractorilor companiei și personalul suplimentar mobilizat de la regiunile Muntenia și Banat au reconectat la rețea circa 75% dintre clienții a căror alimentare cu energie electrică a fost perturbată de condițiile meteorologice severe – cod roșu de vânt cu viteze de peste 100 km/h, însoțit de căderi masive de zăpadă.
Luni seara, la ora 20:00, echipele lucrau pentru remedierea unor defecte în rețele care deservesc circa 76.000 clienți din 142 de localități, din care 60 în județul Constanța, 40 în Tulcea, 29 în Călărași și 13 în Ialomița.
Lucrările se desfășoară în continuare în condiții de iarnă, cu accesul dificil în multe zone din cauza zăpezii și noroiului. Distanțele lungi prin zone cu acces greu până la elementele de rețea afectate, precum și drumurile cu circulație îngreunată de troiene de zăpadă au provocat prelungirea duratelor de reparații.
Tehnicianii au instalat 8 grupuri electrogene de mare capacitate pentru alimentarea de pompe de apă și puțuri în județul Constanța și alte 5 pentru alimentarea clienților din localitățile Negru Vodă, Ovidiu și Medgidia (județul Constanța) și Fetești (județul Ialomița, 2 grupuri). De asemenea, compania a asigurat alimentarea cu combustibil a acestor instalații, în cursul dimineții de mâine. Grupurile electrogene – aparținând Rețele Electrice Dobrogea, contractorilor societății și Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) – pot fi montate acolo unde situația rețelei permite acest lucru în condiții de siguranță.
Continuăm să colaborăm cu autoritățile centrale și locale pentru a ajunge în zonele cu incidente, iar echipele vor lucra pentru reluarea alimentării la toți clienții afectați. După remedierea incidentelor din rețelele de medie tensiune, intervențiile vor continua pentru a repara avariile din rețelele de joasă tensiune, în interiorul localităților.


Mangalia News, 28.11.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply