„Educație la înălțime” – Lecția transmisă de la CASTELUL CORVINILOR din Hunedoara include și un Concurs cu premii în valoare de 3.000 de lei (VIDEO)

0
312

farmec.ro
carturesti.ro%20

LECȚIE DE LA CASTELUL CORVINILOR din Hunedoara, miercuri, 29 noiembrie, ora 10:00.

Porțile celui mai frumos castel medieval din Europa de Est se deschid miercuri, de la ora 10:00, pentru toate școlile din România și Republica Moldova, într-o lecție de poveste ”Educație la Înălțime”.

Profesoarele Sofia Gașpar și Consuela Colțan vor cerceta toate sălile și turnurile Castelului Corvinilor din Hunedoara și vor scoate la iveală legende și povești uitate.
O lecție care ne va arăta cum un monument istoric poate să dea identitate unui oraș și să fie sprijinul comunității în vremuri de restriște.
Lecția va dura 45 de minute și va fi transmisă miercuri, de la ora 10:00, pe canalul de Youtube și pe pagina de Facebook Educație la Înălțime.
În cadrul lecției, elevii din trei școli din țară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorii de pe teren și cu invitații lor.
Lecția va cuprinde un concurs cu premii constând în cărți de la editura Arthur, premii în valoare de 2400 de lei. Concursul are un segment deschis tuturor claselor din țară și din Republica Moldova care vor urmări lecția la ora transmisiei, care pot câștiga două premii constând în cărți la alegere în valoare de 300 de lei.
Tema lecției vizează Obiectivul de Dezvoltare Durabilă nr.11 – Orașe și comunități durabile.
SUMARUL LECȚIEI (durata: 45 de minute):

1. INTRODUCERE
2. BLAZONUL CORVINILOR
3. INTRODUCERE CAVALERI ȘI DOMNIȚE
4. LANSARE CONCURS CU INDICII PENTRU CLASELE CARE URMĂRESC LECȚIA PE YOUTUBE ȘI FACEBOOK
5. TURUL CASTELULUI (PREZENTARE SALA CAVALERILOR, SALA DIETEI, TURNURILE CASTELULUI, FÂNTÂNA ȘI LEGENDA EI)
6. CUFĂRUL CU SOLUȚIA INDICIILOR
7. LEGĂTURA CASTELULUI CU COMUNITATEA
8. CASTELUL ÎN COMUNISM
9. INVITAT – DIRECTORUL MUZEULUI CASTELULUI CORVINILOR
10. ÎNTREBĂRI DE LA CLASELE DIN ZOOM PENTRU INVITAT
11. FILME TURNATE LA CASTEL
12. CURIOZITĂȚI DIN EVUL MEDIU
13. CONCURS CLASELE DIN ZOOM – PREMII ÎN CĂRȚI
14. CONCLUZII
15. FINAL LECȚIE.

Lecţiile cu drona se difuzează pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook “Educaţie la Înălţime”. Proiectul are un site dedicat, educatielainaltime.ro, unde profesorii își pot înscrie școala și pot afla detalii despre cum să se conecteze la lecții.

„Educație la Înălțime” este un proiect al Asociației Însemne  realizat în parteneriat cu  Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României și cu sprijinul Ministerului Educației.


Mangalia News, 29.11.2023.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply