PLAYBACK, la Constanța – Un documentar ca un road movie emoțional, despre povestea lui Sorin Lupașcu, unul dintre cei mai cunoscuți DJ din Costineștii anilor ’70 – ’80

0
754
Discotecile României opzeciste sunt readuse în prim-plan de documentarul Iuliei Rugină, sub forma unui film documentar care a făcut înconjurul țării.
Centrul Cultural Județean Constanța Teodor T. Burada vă invită la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, să vizionați Vineri, 17 noiembrie, de la ora 19:00, filmul Playback, care, prin muzica României ultimilor 50 de ani, prezintă povestea lui Sorin Lupașcu, unul dintre cei mai cunoscuți DJ din perioada optzecistă, faimos pentru muzica pe care o punea în Discoteca Ring din Costinești.
Iulia Rugină: “N-am avut în plan să fac un documentar. L-am întâlnit pe Sorin Lupașcu, am auzit poveștile pe care le are din perioada respectivă, mi s-a părut un personaj foarte interesant. Primul gând a fost să facem o expoziție multimedia în 2017, pornind de la toate poveștile astea și amintirile acelor vremuri. În timp ce ridicam expoziția asta, a născut ușor ideea de a-l transforma în film și așa a ajuns să fie documentar”, spune Iulia Rugină.
Regizoarea crede că filmul se trăiește total diferit, atunci când e vizionat la cinematograf.
“E o energie colectivă care îl însoțește și care se transmite mai departe în sală. Cred că cea mai puternică experiență de a-l vedea este în sălile de cinema și sper să meargă cât mai mulți oameni să îl vadă. Publicul reacționează de fiecare dată foarte bine și oamenii râd și rămâne un sentiment de feel good la finalul lui”.
Filmul va fi urmat de Q&A cu Iulia Rugină și Sorin Lupașcu, apoi de un Party groovy cu muzică retro, pusă direct de pe vinyl.
Biletele se găsesc pe cinemagia.ro

Mangalia News: Pentru a retrăi atmosfera de atunci din Stațiunea Tineretului, vă invităm să citiți și: Andrei Partoş, vocea Costineştiului de altădată: „Dedicaţiile se dădeau pe un leu, un covrig sau o gogoaşă“ [VIDEO]

Mangalia News, 17.11.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply