Sanatoriul Balnear Mangalia – Sănătate și Longevitate! 63 de ani de activitate balneară, în beneficiul sănătății oamenilor

0
665

farmec.ro
carturesti.ro%20

Sanatoriul Balnear Mangalia – Sănătate și Longevitate!

63 de ani de activitate balneară, în beneficiul sănătății oamenilor.

„Sanatoriul balnear pentru adulţi, dat în folosinţă în anul 1960 la Mangalia, îi avea ca arhitecţi pe Cezar Lăzărescu şi Dinu Gheorghiu, două din cele mai importante nume ale arhitecturii româneşti, la acea vreme.
Edificiul avea profil balneologic şi ginecologic, policlinică pentru tratamente balneare, club şi restaurantul cu anexele sale, toate într-o soluţie conceptuală adaptată terenului denivelat. Autorul principal al acestei creaţii arhitecturale îşi argumenta opera: „Plastica exterioară este vibrată, cadenţa lamelară verticală împreună cu fila orizontală a planşeelor şi parapetelor desenând o textură albă, detaşată de fundul în penumbră al logiilor. Bazinul pentru hidroterapie, acoperit în evantai cu pânze subţiri cutate de beton armat, este în întregime vitrat asigurând o plăcută continuitate cu natura înconjurătoare şi cu peisajul marin.”39
Sanatoriul avea de la început amenajate instalaţii de băi calde, băi de lumină, instalaţii de electro şi fizioterapie, ionizări, săli de gimnastică medicală etc”.

Mai multe detalii, în articolul: MANGALIA – ORAȘUL COMORILOR | Pagini din istoria Sanatoriul Balnear Mangalia, de Aurelia Lăpușan.

Serviciile de tratament, cazare şi masă, din cadrul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia – pavilionul A, se asigură la Complexul HORA din stațiunea Saturn.

Aici, pacienții pot beneficia de diferite tipuri de tratamente balneo-fizio-kineto-terapeutice: profilactice, terapeutice, de recuperare, precum și de complexul de factori sanogeni ai litoralului românesc: nămoluri terapeutice, ape minerale, clorurate, sodice, sulfuroase, mezotermale, bioclimat marin bogat în aerosoli salini şi radiaţie solară.
Baza de cazare, Hotel HORA, este clasificată la categoria trei stele, dispune de 350 locuri cazare, în camere duble. Toate camerele și apartamentele au balcon și sunt dotate cu aer condiționat, televiziune prin cablu, LED TV, minibar, telefon, baie cu cabină duș, acces securizat pe bază de cartelă.
Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia asigură masa la Restaurantul HORA, unitate de servire a mesei clasificată la categoria 3 stele, parte a complexului hotelier cu același nume, ce dispune de 250 locuri/serie pentru servirea mesei, astfel:
– trei mese pe zi, în regim de pensiune, în incinta clădirii în care se asigură cazarea;
– un meniu complet, care include zilnic trei feluri la masa principală;
– meniuri diverse, în funcţie de afecţiuni (diete);
– includerea în meniuri a tuturor produselor de bază (carne legume, fructe, lactate etc), cu asigurarea corespunzătoare a necesarului zilnic de calorii. Un meniu va fi oferit de cel mult două ori pe durata unui sejur;
– meniuri adaptate pentru pacienţi aparţinând diferitelor etnii sau culte religioase.

Rezervări, pentru ambele locații: tel. 0241 751 337Online: balnear.net/contact

Mangalia News: Serialul în care prezentăm procedurile terapeutice de care puteți beneficia la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangaliapoate fi vizionat AICI.

Mangalia News, 17.11.2023.piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply