BRÂNCUȘI LA TIMIȘOARA! Operele sale pot fi văzute într-o expoziție de excepție, la Muzeul Național de Artă din Timișoara!

0
613
Expoziția „Brâncuși: Surse românești și perspective universale” este organizată de Muzeul Național de Artă Timișoara, Fundația ArtEncounters și Institut Français de Roumanie à Timișoara, fiind finanțată de Consiliul Judetean Timis, având ca sponsor principal Banca Transilvania.
În contextul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, expoziția Brâncuși reprezintă o revenire simbolică a artistului în țara sa natală, după mai bine de jumătate de secol. Într-un anumit sens, expoziția de la Timișoara poate fi văzută și ca un prim pas într-un proces de reconsiderare globală a moștenirii lăsate de Brâncuși, dar și un eveniment de marcă în lumea artei.
Constantin Brâncuși a revoluționat sculptura modernă și a retrasat granițele expresiei artistice. Caracterizate prin simplitate, eleganță și simbolism, lucrările sale continuă să cucerească și inspire publicul din întreaga lume. Reîntoarcerea sa simbolică în patria de origine, într-un an cu totul special pentru Timișoara, ne oferă ocazia nu doar de a omagia un spirit vizionar, ci și de a reevalua influența neîntreruptă a operei sale.
Împrumuturile excepționale de la Centre Pompidou din Paris, Tate din Londra, Fundația Guggenheim din Veneția, Muzeul Național de Artă al României și Muzeul de Artă Craiova, precum și din trei colecții particulare, au făcut posibilă cea mai amplă expoziție Brâncuși din această parte de Europă.
„Brâncuși: Surse românești și perspective universale” își va delecta publicul cu 100 de lucrări ale artistului, dintre care 22 de sculpturi și 54 de fotografii. Vă așteptăm, începând cu 30 septembrie, să le admirați pe toate! Rezervați-vă de pe acum bilete la cea mai așteptată expoziție a toamnei: brancusi-2023.info(sursa: MNARTM.RO).


Mangalia News, 01.10.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply