RetroCINEMA cu Parfum de lavandă, la Pecineaga

0
546
Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța Teodor T. Burada organizează vineri, 30 iunie 2023, cu începere de la ora 21:30, o Proiecție Eveniment în cadrul Festivalului Lavandei de la Pecineaga – RetroCINEMA cu Parfum de lavandă.
Publicul amator de experiențe culturale inedite este așteptat, departe de zgomotul și agitația urbană, la proiecția filmului Charade/ Șarada (1963), în decorul natural, proaspăt și înmiresmat, oferit de lanul de lavandă. Cinefilii vor avea prilejul să vizioneze o comedie americană clasică, din care nu lipsesc momentele romantice și nici suspansul, într-o atmosferă relaxantă și parfumată de gingașele flori de levănțică.
Cea de-a V-a ediție a Festivalului Lavandei, marca „Experiențe Dobrogene“, a deschis oficial, pe 16 iunie, sezonul mov din câmpul de la Pecineaga, aflat la 40 kilometri de Constanța și la 12 kilometri de Mangalia, o experiență estivală de neratat.
Pasionații de film și natură se vor bucura, vineri, 30 iunie 2023,începând cu ora 21:30, de o seară de cinema în aer liber cu totul specială, în compania protagoniștilor filmului ,,Charade/ Șarada’’: Cary Grant și Audrey Hepburn. Pelicula în regia lui Stanley Donen a reprezentat imaginea iconică a cinematografiei americane din anii `60, când a câștigat simpatia aproape unanimă a publicului vremii, dar este revăzută cu aceeași plăcere și astăzi.
Filmul „Charade/ Șarada’’ (1963): comedie, romantic, mister, thriller
Cine s-ar fi gândit că delicata și eleganta Audrey Hepburn a jucat și într-un film vechi de dragoste cu spioni? Da, se numește „Charade’’. Cu o intrigă demnă de James Bond, „Charade’’ este o poveste palpitantă în care identitatea protagonistului, Cary Grant (Peter Joshua), se schimbă de la o clipă la alta. Regina Lampert (Audrey Hepburn) este o tânără văduvă urmărită de presupuşii ucigaşi ai soţului ei, trei foşti spioni militari.Aceștia sunt gata de orice pentru a recupera averea furată de domnul Lampert. Totuşi, după cum o sugerează şi titlul, în ,,Charade’’ nimic sau, mai bine spus, nimeni nu este ceea ce pare, de-abia deznodământul dezvăluind ce interese se ascund în spatele faţadei lor prietenoase.
„Charade’’ e filmul lui Hitchcock pe care, de fapt, nu l-a făcut… Hitchcock, ci Stanley Donen. Și, da, Donen reușește printr-o minune să facă, în același timp, o comedie romantică și o producție demnă de genul filmelor de spionaj.
Vă așteptăm să vă bucurați de film și natură, în lanul parfumat de lavandă! INTRAREA ESTE LIBERĂ!

 


Mangalia News, 30.06.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply