De la 1 iulie se deschide Comandamentul Litoral. Inspectorii DSP vor face controale în unitățile de cazare și în cele de alimentație publică

0
790

Inspectorii DSP vor face verificări privind condițiile din unitățile de cazare și din cele de alimentație publică. Vor fi detașați și inspectori din țară, care vor participa la controale în sudul litoralului iar în nord și în restul județului vor fi doar inspectori locali.

Controalele se vor face prin sondaj dar și în urma sesizărilor primite de la turiști.

“Ca în fiecare an, vom începe prin recomandări, prin prevenție, ulterior vom recurge și la sancțiuni, dacă va fi cazul, sperăm anul acesta să nu fie cazul. Pentru Direcția de Sănătate Publică nu sancțiunile sunt un indicator, deci sunt sancțiuni multe, probleme, multe. Începând cu 1 iulie, vom avea timp de 10 zile inspectori din țară. Vor fi pe zona Eforii, Techirghiol, până în Vama Veche. Va fi un inspector detașat, un inspector de la DSP Constanța”, a declarat şefa DSP Constanța, Cristina Schipor.

În ceea ce privește asistența medicală, Cristina Schipor spune că vor fi puncte de prim ajutor pe plajă dar sunt și unități de cazare care au asigurat și acest serviciu.

“În acest sezon, asistența medicală va fi asigurată, ca și în ceilalți ani, de cei de la ISU, iar pentru situațiile, știu eu, de urgență, în timpul nopții se va accesa 112. Sunt complexe turistice mari care au cabinet medical în cadrul lor, au asistent, au unele și medic, ceea ce este un lucru bun”, a mai spus Cristina Schipor.

În sudul litoralului, turiștii pot beneficia de îngrijiri medicale la Spitalul Municipal Mangalia, în timp ce în nord pot apela la Spitalul Județean Constanța sau Centrul de permanență din Năvodari. (radioconstanta.ro).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply