#44pentruprieteni2023 – Proiect de voluntariat ecologic al Școlii Gimnaziale „Gala Galaction” Mangalia, în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite în România și American Councils for International Education [FOTO-VIDEO]

0
595
În săptămâna 3-6 aprilie 2023, în cadrul Proiectului #44pentruprieteni2023, clasele a IV-a de la Școala Gimnazială “Gala Galaction” Mangalia au desfășurat activități de voluntariat ecologic, sub coordonarea învățătoarelor Adriana Dobre, Dorina Florea și Georgiana Simionov și îndrumarea directorilor școlii, prof. Viorica Gherghinoiu și Cătălin David.
S-a observat mediul înconjurător din comunitatea locală și s-au analizat caracteristici ale acestuia. Acțiunile s-au axat pe discuții, opinii despre cauzele și efectele poluării, colectarea de deșeuri întâlnite pe malul Mării Negre, reciclarea de cutii și confecționarea unor noi recipiente de colectare selectivă.
Copiii s-au mobilizat și responsabilizat rapid și eficient, și-au exersat abilități de comunicare în echipă și deprinderi de colectare de deșeuri, s-au distrat și s-au implicat cu seriozitate în toate sarcinile.
Grija față de natură contează și contribuie la dezvoltarea spiritului civic.
Gândurile exprimate de remarcabilul activist american Dr. Martin Luther King Jr.: „Întrebarea cea mai urgentă și insistentă a vieții este: Ce faci pentru ceilalți?”, determinarea, curajul și idealurile sale nobile ne-au inspirat în acest proiect de parteneriat cu Ambasada Statelor Unite în România și Consiliile Americane pentru Educație Internațională (American Councils for International Education – România).

Mangalia News, 08.04.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply