Sfaturi importante, pentru a-ți menține ochii sănătoși, de la dr. Dorina Stăetu, medic oftalmolog

0
443
Un stil de viață sănătos pentru ochi ajută la menținerea sănătății vizuale și poate preveni afecțiuni oftalmologice. Iată 5 sfaturi importante, pentru a-ți menține ochii sănătoși:
1. Protejează-ți ochii de lumina strălucitoare – evită să privești direct în soare sau în alte surse puternice de lumină. De asemenea, utilizează ochelari de protecție când lucrezi în medii cu praf sau cu echipamente periculoase.
2. Respectă distanța de vizualizare a ecranelor – dacă lucrezi la un computer sau la un dispozitiv mobil timp îndelungat, respectă o distanță sigură între ochi și ecran și ia pauze regulate pentru a-ți odihni ochii.
3. Adoptă o dietă echilibrată – consumă alimente bogate în nutrienți esențiali pentru sănătatea ochilor, cum ar fi vitamina A, C și E, precum și acizi grași Omega-3. Acestea se găsesc în alimente precum morcovii, spanacul, citricele, nucile, semințele și peștele.
4. Încurajează hidratarea – bea suficientă apă și alte lichide, pentru a menține hidratarea ochilor.
5. Încearcă să eviți fumatul – fumatul poate crește riscul de dezvoltare a multor afecțiuni oftalmologice, cum ar fi degenerescența maculară, cataracta și glaucomul.
#sanatate #disciplina #oftalmologie

MN: Alte sfaturi de sănătate vă oferă doamna doctor Dorina Stăetu și AICI.

Mangalia News, 05.03.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply