Vis împlinit! Un colțişor de MOTORSPORT, la Mangalia! Multiplul campion EMIL GHINEA și-a amenajat camera trofeelor (GALERIE FOTO)

0
714

farmec.ro
carturesti.ro%20
  • Emil Ghinea a realizat la Mangalia un proiect la care ținea mult.
  • În sezonul 2022, pilotul din Mangalia a urcat ștacheta performanței și s-a aflat, mare parte din competiție, în lupta pentru locul întâi la Open, în Campionatul Național de Viteză în Coastă.
  • Doar problemele tehnice cu care s-a confruntat și care i-au adus mai multe abandonuri tehnice au făcut ca Emil Ghinea să nu-și atingă obiectivul de a fi campion absolut.

Un vis pe care îl avea de mult timp pilotul din Mangalia, Emil Ghinea, multiplu campion al României la viteză în coastă, a prins viață. La Mangalia, sportivul, cu ajutorul prietenilor, a amenajat camera trofeelor, un adevărat colțișor de motorsport.

Spațiul a fost amenajat la spălătoria auto pe care o deține campionul la Mangalia. Practic, este bărulețul spălătoriei, în care au fost așezate o parte a trofeelor cucerite până acum de Emil Ghinea (câte au încăput), precum cupe, distincții, tablouri, accesorii auto. „Un colțişor de motorsport la Mangalia. PS: Mulțumesc celor care au făcut posibilă realizarea unui proiect pe care mi l-am dorit de mult… Naşu, Mutu, Samir, Gabriel şi băieților din echipa Speed Wash“, a postat pilotul pe Facebook. „Aveam de mult în plan așa ceva, iar acum am reușit să-mi împlinesc visul. Am vrut să fac ceva ce-l reprezintă pe Emil Ghinea astăzi. Acesta e Emil Ghinea. Mulți mă asociază cu spălătoria, nu cu ce sunt eu în sport“, a completat campionul.

A urcat ștacheta performanței

Multiplu campion national la viteză în coastă, Emil Ghinea a condus în ultimii trei ani în competițiile interne un bolid Norma M20F. Între 2011 şi 2014, sportivul a pilotat o maşină Renault 5GT Turbo, iar din 2014 a pilotat un Renault Clio V6 Trophy. Pe lângă Viteză în Coastă, Emil Ghinea concurează cu succes și în Campionatul Național de Super Rally, care, an de an, își derulează o etapă la Mangalia, la care Emil este unul dintre organizatori, dar și evoluează.

În sezonul 2022, pilotul din Mangalia a urcat ștacheta performanței și s-a aflat, mare parte din competiție, în lupta pentru locul întâi, la Open. Doar problemele tehnice cu care s-a confruntat și care i-au adus mai multe abandonuri tehnice au făcut ca Emil Ghinea să nu-și atingă obiectivul de a fi campion absolut în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Oricum, a fost un sezon în care sportivul din Mangalia s-a aflat în premieră în carieră pe locul întâi la Open pe parcursul competiției și era favorit la poziția de lider în clasamentul final general. Iar, în ciuda problemelor pe care le-a întâmpinat cu bipostul, Emil tot s-a situat pe podium în clasamentele CNVC la încheierea întrecerii.

Titlu pierdut doar din cauza problemelor tehnice

„Final de sezon. Un an competițional greu pentru mine și echipa mea. Un an cu un buget foarte mic pentru o luptă la Open, un an în care am pierdut titlul doar din cauza problemelor tehnice. Sper și trebuie să găsim formula fiabilă pentru anul viitor și resursele necesare pentru a nu mai fi nevoie de scuze și lamentări, iar, dacă pierd, să fie doar pe mâna mea. Mulțumesc familiei și, în special, echipei mele tehnice, Gabi, Dragoș, Nicușor, Claudiu, Marius, Siu, Ionuț si soțiilor lor, care înțeleg nopțile în garaj. Mulțumesc soției mele pentru «nebunia» pe care o are… «Iubire, nu ne apucăm de șah?». Mulțumesc partenerilor pentru susținere!“, a fost un alt mesaj al campionului postat pe rețeaua de socializare.

„Mi-am demonstrat mie și celor apropiați că se poate“.

„Nu a fost anul meu, deși mulți au spus că așa va fi. Toate abandonurile mele au fost tehnice. Am făcut eforturi mari pentru a rămâne în lupta pentru locul întâi. Important este însă că, după trei ani la bordul mașinii, am ajuns să mă bat la Open, dezvoltând mașina și obișnuindu-mă cu ea. Mi-am demonstrat mie și celor apropiați că se poate. Acesta a fost scopul meu principal“, a completat Emil Ghinea. (sursa: ziuaconstanta.ro. Autor: Marian Bocai).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

MN: Mai multe despre Campionul nostru Emil Ghinea, aici, pe Mangalia News.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply