Școala Gimnazială “Gala Galaction” Mangalia a primit o nouă finanțare, în cadrul proiectului Meet and Code, pentru evenimentul “ARDU-LIGHT”. Este al doilea proiect finanțat anul acesta, primul fiind cel pentru o imprimantă 3D

0
707

farmec.ro
carturesti.ro%20
Evenimentul ARDU LIGHT propus de prof. Ciocîia Maria, prin Asociatia de părinți a Școlii Gimnaziale “Gala Galaction” Mangalia, în cadrul proiectului Meet and Code, a primit finanțare. Este al doilea proiect finanțat anul acesta, primul fiind cel prin care se achiziționează o imprimantă 3D.

Evenimentul nostru “ARDU-LIGHT” a câștigat o finanțare prin programul Meet and Code (https://meet-and-code.org/) susținut la nivel european de compania de software SAP. În România, programul este coordonat pentru cel de-al 6-lea an consecutiv de #AsociațiaTechsoup și susține evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week.

“Vom utiliza plăcuțe Arduino pentru realizarea a 3 miniproiecte ce folosesc leduri si anume: un semafor, un termometru cu leduri și o lampă de veghe. Elevii vor învăța să programeze cu Arduino, să utilizeze și să monteze leduri în circuitul Arduino, vor realiza proiecte utile, vor invăța ce sunt senzorii, cum se monteaza un circuit Arduino, se va explica modul de funcționare si utilizare a componentelor circuitelor Arduino folosite”.

Evenimentul se adresează elevilor de gimnaziu ai Școlii Gala Galaction Mangalia, va avea loc în Laboratorul de Informatică al școlii și va fi sustinut de profesoara de informatică, doamna Ciocîia Maria.


Mangalia News, 19.09.2022.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply